Estrena d’altura

La terrassa més espectacular

L’oferta de miradors als terrats dels hotels de Barcelona continua creixent i atraient el públic barceloní com a punts de socialització i vistes panoràmiques. L’últim fitxatge és el nou Torre Melina Gran Meliá, que relleva l’antic i mític Juan Carlos I després d’anys de tancament.

La terrassa més espectacular
3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Fa anys que Barcelona amplia la nòmina de terrasses d’hotel amb vistes d’impressió, que s’han convertit en el millor reclam perquè la ciutadania trenqui el gel i disfruti dels hotels locals tant com els turistes. Cada vegada més establiments condicionen els seus terrats per obrir-los al públic i afegeixen a les seves panoràmiques cocteleria, gastronomia, música i diverses activitats. La competència és creixent i les opcions locals se superen, però aquesta setmana s’ha inaugurat una macroterrassa que entra directament al disputat podi de les millors de la ciutat. No només en altura (planta 17a) i en vistes (360 graus) des del final de la Diagonal, sinó també en dimensions i prestacions. Més de 1.200 metres quadrats han convertit ja el rooftop del renovat hotel Torre Melina Gran Meliá (abans Juan Carlos I) en el més espectacular i ambiciós de la capital catalana.

Façana de l’establiment, a la Diagonal. /

De moment ha iniciat el seu rodatge amb els hostes i esdeveniments privats, però a partir d’octubre s’obrirà als barcelonins de dijous a dissabte.

Molts es preguntaran on havia estat «amagat» aquest tresor tants anys, des que l’hotel dissenyat per l’arquitecte Carlos Ferrater va obrir en l’eufòria olímpica de 1992. La resposta és que durant més de 30 anys va ser un luxe només a l’abast de la propietat de l’hotel. El seu titular original, el difunt i milionari príncep saudita Turki bin Nasser, va voler disposar a l’última planta d’un fabulós apartament de més de 600 metres quadrats i els mateixos metres per a una terrassa que va visitar molt puntualment. També es va comprar una mansió a Pedralbes quan va desplegar el projecte de l’hotel a principis dels anys 90. Tot i que hi va allotjar hostes il·lustres, la planta 17 mai va ser d’accés públic. Ni en l’etapa en què Husa va gestionar l’hotel ni tampoc durant la de Fairmont.

Quan els deutes acumulats ja eren insuportables i la pandèmia va propiciar el tancament de l’hotel amb pany i clau, aquest súper apartament va notar especialment la degradació de quatre anys de clausura. Dijous passat, en la inauguració oficial, el financer libanès Tony Chedraoui, CEO i fundador de Tyrus Capital, nou propietari de l’establiment, va explicar que en la seva primera visita a l’abandonat hotel el 2022 va quedar sorprès al descobrir el pis que amagava l’última planta. Estava en un estat pèssim, però era un mirador que s’havia de compartir amb la ciutat, va pensar. Ara el podran disfrutar fins a 400 persones alhora de tan gran que és, amb barres i sofàs i taules a la fresca.

Així que un dels reptes de la reforma de 40 milions d’euros que ha emprès des d’aleshores era alliberar aquest espai segrestat i donar-li ales. Ha sigut l’última peça de l’enorme puzle de la renovació i ha causat molta sensació en la seva presentació social. Des de l’exterior pot veure’s la ciutat des de noves perspectives i les seves icones arquitectòniques de lluny, però també dona una mirada poc habitual a la zona alta i als límits de la metròpolis, del mar a Collserola. No obstant, és amb la il·luminació nocturna quan l’espai exhibeix més màgia.

Notícies relacionades

Mirant al cel

Qui ha pilotat la transformació ha sigut l’arquitecte Álvaro Sanz tot obrint-la «al cel», de manera que el luxós hotel de 391 habitacions inclou opcions hedonistes des dels 25.000 metres quadrats de jardins centenaris fins al punt més alt de l’edificació. Des del cim no només es pot contemplar el capvespre amb el còctel a la mà, sinó que la zona aspira a ser nou epicentre social per a esdeveniments privats, des de bodes fins a trobades corporatives, sense témer la pluja, ja que disposa d’una part coberta vidrada.