Successos

La maquinista que va atropellar una menor a Montcada dona positiu en drogues

La investigació de Mossos segueix oberta i el consistori i la plataforma Tracte Just Soterrament Total convoquen per avui un minut de silenci.

La maquinista que va atropellar una menor a Montcada  dona positiu en drogues
1
Es llegeix en minuts
Álex Rebollo

La conductora del tren Portbou-Sants que va atropellar ahir a la tarda una jove de 17 d’anys al creuar un pas a nivell a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) va donar positiu en drogues. La Policia Local li va realitzar la prova de drogues després de l’accident i la dona va donar positiu en diverses substàncies. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes de l’accident. El tren era un semidirecte i no tenia una parada prevista en aquesta estació. Fonts pròximes al cas van apuntar que «segurament anava en pilot automàtic», cosa que podria haver dificultat l’aturada del tren. Per determinar les causes de l’accident, els investigadors analitzaran la caixa negra del comboi per veure «a quina velocitat passava el tren i si era la correcta». Les mateixes fonts afegeixen que la conductora no ha sigut detinguda.

Notícies relacionades

L’accident es va produir minuts abans de les tres de la tarda, quan dues noies van creuar les vies quan la barrera del pas a nivell estava abaixada, segons l’ACN. No obstant, els Mossos van remarcar que aquesta i altres possibilitats esperen ser confirmades o descartades per la investigació que porta ara a terme la policia catalana.

Després de ser coneixedors de la tragèdia, l’Ajuntament de Montcada i Reixac i la plataforma Tracte Just Soterrament Total van convocar un minut de silenci per avui a les 12 hores al monòlit en record de les víctimes del tren que s’ubica al costat d’un dels passos a nivell de la via. Precisament, al gener van començar els treballs per soterrar les vies de tren. Unes obres complexes que suposaran, almenys, uns set anys d’obres.