Barcelona, protagonista

El Balcó Gastronòmic apuja la persiana

El Balcó Gastronòmic del Port Olímpic ja disposa dels dos primers locals oberts, i set més ho faran les pròximes setmanes. 

El Balcó Gastronòmic apuja la persiana
3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Molts barcelonins ja s’han fet seu el nou Port Olímpic, ressorgit de les cendres després d’una reforma integral que l’ha obert a la ciutat en les últimes setmanes. Però més enllà del passeig, l’activitat nàutica o els reclams en forma d’activitat que programa l’ajuntament, la desfilada de comensals ha començat. El Balcó Gastronòmic, un dels grans pilars de la nova etapa, ha començat a aixecar el teló aquest mes. Dos restaurants ja han obert i set més ho faran les pròximes setmanes, fins a la primera quinzena d’octubre. Quedaran uns altres dos establiments en què els adjudicataris (que en aquest cas ja van estar en l’anterior etapa) finalment van renunciar als locals, i que tornaran a sortir a concurs públic després de la Copa Amèrica. Entre els que han entrat en la recta final d’obres hi ha Eldelmar-Hermanos Torres, un dels projectes més destacats pels xefs que l’encapçalen.

L’inici d’activitat dels dos negocis, la cantina Casa Carmen i Superlocal, ja ha insuflat afluència al moll de Gregal. Els 20 milions d’euros invertits en aquesta nova etapa gestionada pel consistori, a través de l’empresa municipal BSM, han esborrat tota resta de l’anterior vida d’aquest tram que estava destinat a la gastronomia des de l’etapa olímpica, però que havia quedat obsolet. Ara els locals vidrats i abocats sobre el Mediterrani es plantegen com a nou imant gastronòmic, amb generoses terrasses de cara al mar (a la planta superior, a nivell de carrer) o enfocades al port esportiu a la planta a nivell de mar.

Els operaris treballen a contrarellotge per completar l’oferta de cara a la final de la regata, tal com es va planificar. Cada establiment ha dissenyat el seu interior. Entre els primers a obrir hi figura la cantina més popular, prevista per a menús i plats més senzills, que pugui donar resposta al públic de la zona, que treballa a prop o busca una opció ràpida i informal. Per contra, l’altra estrena, des del 31 d’agost, és el de Superlocal, de Pantea Group (amb àmplia experiència als xiringuitos de la platja i altres negocis a la ciutat), que ha fet una aposta doble, ja que a principis d’octubre obrirà un segon local més gastronòmic, en aquest cas en associació amb els Germans Torres, sota el nom d’Eldelmar.

Afluència

Notícies relacionades

Per ara, el seu local obert ja es veu freqüentat, sobretot el migdia de cap de setmana i alguna nit, tot i que funciona diàriament i en horari obert. Matteo Prandini, director de la sala fins que obri Eldelmar (on serà el responsable), destaca la vocació barcelonina de Superlocal. El nom al·ludeix a la procedència tant de la matèria primera de la cuina com dels elements que integren el seu interiorisme. Un 85% procedeix d’un radi de 99 quilòmetres. El reciclatge ha sigut una altra de les consignes: taules i cadires de dins (excepte a les zones de semiprivats) són de segona mà, customitzades amb gràcia.

En aquest local per a 240 comensals, la carta és mediterrània, però s’aparta del tradicional esquema de paella i peix regnant a les zones marineres. Hi ha amanides saludables i originals, molt plat vegetal amb gràcia, arrossos amb segell propi i molt més, per un preu mitjà a partir de 35 euros. Començant per una potent carta de cocteleria (assessorada pels artífexs de Solange). La singularitat de la proposta és que el racó del local que dona més al mar s’ha concebut com un Superlocal Pizza, amb un sistema molt simple de comanda i recollida de pizzes a preus molt assequibles, que s’han convertit en una bona opció per a molts banyistes.

Temes:

Gastronomia