El gremi diu que té llits per tancar els pisos turístics

Els hotelers reclamen de nou que es permeti obrir nous hotels, amb criteris específics de qualitat, singularitat i patrimoni.

El gremi diu que té llits per tancar els pisos turístics
1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

L’anunci de l’ajuntament de Jaume Collboni que el 2028 esborrarà del mapa barceloní els pisos turístics ha generat en els últims mesos una mobilització del sector dels apartaments en defensa de la seva supervivència. Un dels arguments de la patronal Apartur és que en moments de gran afluència i megacongressos, la ciutat no tindrà prou llits. Ahir el Gremi d’Hotels de Barcelona va replicar que cites multitudinàries com el MWC, que atrau més de 100.000 assistents, omplen una quarta part dels llits hotelers i si reserven amb temps no tindrien problemes de capacitat fins i tot sense pisos turístics.

El president dels hotelers, Jordi Clos, i el seu director, Manel Casals, van defensar que el perfil dels visitants professionals sol optar per hotels o apartaments en edificis complets, i no per pisos turístics en blocs de veïns. Segons els seus càlculs, el congrés de telefonia mòbil realitza una reserva prèvia de 21.000 habitacions, que podrien ser més sense problemes, van remarcar.

Edificis d’apartaments

S’ha de recordar que el gremi representa entre els seus associats als titulars de 46 edificis complets d’apartaments turístics que sumen 735 habitatges i 3.653 places. Però el gremi manté que aquesta tipologia concentrada i gestionada professionalment en blocs no crea problemes de convivència. D’aquesta manera, reivindica la seva continuïtat, mentre que advoca per l’extinció de les llicències individuals.

Notícies relacionades

L’objectiu de Collboni, no obstant, és alliberar metres quadrats per a habitatge residencial, atesa la crisi habitacional. Per això, Apartur afirma que amb aquest criteri no es pot discriminar només una part dels operadors.

Els hotelers reclamen que es permeti obrir nous hotels, amb criteris específics de qualitat, singularitat i patrimoni local, malgrat que el pla especial urbanístic d’allotjaments turístics els prohibeix en l’actualitat a les zones que considera saturades.