Quatre equips en disputa

Després de la marxa dels francesos, demà comencen les semifinals entre britànics, italians, nord-americans i suïssos. Els neozelandesos, ja en la final, no hi participen.

Los veleros del defensor del título, Emirates Team New Zealand, y el challenger of record, Ineos Britannia, en una regata de la Louis Vuitton Cup.

Los veleros del defensor del título, Emirates Team New Zealand, y el challenger of record, Ineos Britannia, en una regata de la Louis Vuitton Cup. / Ivo Rovira / America's Cup Event

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Dies d’anàlisi als quarters generals de la Copa Amèrica de vela. Superades les round robin de la Louis Vuitton Cup, la lligueta entre els cinc aspirants en la qual també ha participat el defensor del títol, l’Emirates Team New Zealand, demà arrenquen les semifinals. Ja només queden quatre equips després de l’eliminació dels francesos i, a partir d’ara, els neozelandesos no intervenen, sinó que s’entrenen pel seu compte. Ineos Britannia, Luna Rossa Prada Pirelli, American Magic i Alinghi Red Bull Racing lluitaran per passar a les finals, on només en quedaran dos.

Els gals de l’Orient Express Racing Team ja no tornaran a l’aigua amb el seu AC75. La resta (britànics, italians, nord-americans i suïssos) sortiran a navegar aquests dies, però tenen poc temps per introduir canvis als seus vaixells. A més, només un d’ells sap contra qui s’enfrontarà: l’Ineos Britannia, que dilluns es va proclamar vencedor de les round robin en un desempat contra el Luna Rossa. Ell serà l’equip que escollirà el seu contrincant durant les semifinals, previstes fins al 19 de setembre.

L’Ineos Britannia escull

El sentit comú diu que el sindicat de sir Ben Ainslie es decantarà pel més mal classificat en la lligueta de la Louis Vuitton Cup, el suís, però això no se sabrà fins avui. Els quatre timoners dels equips compareixeran en roda de premsa i, si els britànics no ho expliquen abans, serà en aquell moment quan revelin amb qui competiran a partir de l’endemà.

Una vegada assenyalat el rival, els altres dos quedaran automàticament aparellats. O sigui, tot apunta que es quedaran amb els suïssos de l’Alinghi Red Bull Racing i, l’altra parella de competició estarà formada pel Luna Rossa Prada Pirelli i l’American Magic. De fet, l’últim dia que es van celebrar regates, dilluns, un dels timoners italians, Jimmy Spithill, ja va donar per fet a l’acabar la cursa que el seu adversari seria el nord-americà, amb la baixa de Paul Goodison per lesió i la incorporació de Lucas Calabrese com a timoner.

Notícies relacionades

Una vegada decidides les dues parelles de ball, demà s’inicien unes semifinals de la Louis Vuitton Cup que en principi s’haurien de resoldre en cinc jornades, entre el 14 i el 19 de setembre (amb el dia guardat del 17, per si de cas), tot i que s’han reservat espai fins al 23.

Es proclamarà vencedor qui s’emporti abans cinc regates, de nou de possibles. Així, podria passar que en una de les parelles l’eliminació sigui més ràpida i, en l’altra, estigui més disputada. Dos d’aquests quatre equips se n’aniran eliminats a casa, com ja ha passat amb els francesos. Els altres dos seguiran les finals d’aquest trofeu, que començarà el 26 de setembre i durarà fins al 5 d’octubre, aquesta vegada sí, per ungir l’equip desafiador que pugni contra el totpoderós Emirates Team New Zealand a partir del 12 d’octubre, ja en la Louis Vuitton America’s Cup, contra la Gerra de les Cent Guinees.