18 dones i 41 estrelles

Una setmana per fomentar la col·laboració entre Boston i Barcelona, congregar nombroses estrelles Michelin, lamentar avaries i celebrar avenços científics.

18 dones i 41 estrelles
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

El president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va agafar dilluns un avió amb destinació a Boston acompanyat de 18 dones emprenedores. El motiu era enfortir el vincle entre Barcelona i aquesta ciutat nord-americana en matèria d’economia i d’innovació. Va tenir el suport del Govern català, de socis com Level, Tech Barcelona i el despatx d’advocats RCD. Les participants formen part del programa Jump starup for woman in deeptech, que dona suport a 20 empresàries del sector de la salut i la biotecnologia. Entre d’altres, van viatjar: Núria Antolí, de Nuraframes; Yael Azagury, de My Medic Eye; Silvia Gómez, de SENS Solucions; Diana Ballar Cerdán, de The Smart Lollipop Fijo; Ester Rimbau, d’Oniria Therapeutics, i Meritxell Teixidó, de Gate2Brain. El viatge va ser un èxit. Josep Sánchez Llibre va aprofitar per sortir a córrer cada dia a les sis del matí pels carrers de Boston i ja es prepara una trobada a la capital catalana amb les institucions que s’han reunit amb l’expedició de Foment. Missió complerta.

Coincidint amb la Copa Amèrica, l’associació gastronòmica Casacas Rojas la va fer grossa en l’espectacular Bastian Beach, situat a les instal·lacions del Club Natació Barcelona. Va ser la congregació més gran d’estrelles Michelin reunides en un acte privat. Els cuiners van arribar procedents de tots els punts de la geografia espanyola, fins a acumular 41 estrelles Michelin.

Hi van assistir prop de 550 convidats, la majoria membres de Casacas Rojas, que van disfrutar d’una bacanal única i difícilment repetible. Cada xef es va encarregar d’un plat diferent, que van elaborar en directe. S’hi van veure carretons de marisc, infinitat de sandvitxos de caviar, gambes, unes mitjanes indescriptibles i, a més, vins excel·lents, xampany i cava per parar un tren...

Entre els participants no hi van faltar Nandu Jubany, Carles Gaig, Albert Adrià, Paco Roncero, Dani García, els germans Torres, Paco Pérez, Rafa Zafra, Xavier Pellicer, Aitor Arregui, Carles Abellán, Jordi Roca, Marisol Domínguez , David Andrés, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. La direcció gastronòmica va ser a càrrec de Jordi Jacas, xef d’El Molí de l’Escala.

Gregori Salas i Josep Vilaseca, cofundadors de Casacas Rojas, es van mostrar agraïts pel nivell de mobilització, que va tenir moments sorprenents, com l’entrada d’un cavall cavalcat per un actor vestit de Salvador Dalí i l’espectacular pastís d’aniversari amb 2.000 llums leds elaborat per Christian Escribà. Entre els convidats hi havia Dani Puig, Bernat Antràs, Sandro Rosell, Javier i Ramon Bordas, que regenten el Beach Club; Roser Torras, Xavier Bertrán, Quim Vila, els periodistes Lluís Canut i Carme Barceló i l’estilista gastronòmica Laura Pons. Per cert, aquesta última i el xef Nandu Jubany van acabar a la piscina. Per sort, no es van haver de lamentar víctimes...

Operar a distància

Notícies relacionades

Al ministre Ernest Urtasun el va atrapar una avaria a Atocha. Vuitanta-cinc minuts d’espera i sense alternativa. Va ser el dia de la Diada, quan intentava viatjar de Madrid a Barcelona. Va baixar directe de la sala vip a la porta 14 i allà li van donar la notícia. Urtasun va demostrar tenir bon tarannà i, lluny d’aquells ministres d’abans que deixaven anar allò de "Vostè no sap amb qui està parlant", s’ho va prendre amb esportivitat i va fer broma amb els companys de viatge. Deu ser la seva manera de ser. Amb el tema dels toros, ja va demostrar tenir molta paciència...

Divendres em vaig trobar amb el doctor Alberto Breda. És el cap d’urologia de la Puigvert. El vaig conèixer gràcies a un amic i vaig al·lucinar quan em va explicar que operava a distància. Acaba d’arribar de Bordeus, on s’ha celebrat el congrés ERUS (un congrés de robòtica de la Societat Europea d’Urologia), que ell presideix. Al·lucino quan m’explica que ha fet una operació complexa que consisteix a aspirar un tumor renal, preservant el ronyó, i que ho ha fet sense bata blanca, amb corbata, des de Bordeus, i a un pacient de Pequín. Em sembla increïble i per això ho explico. És la primera vegada que es fa una operació des d’Europa a un altre continent. Doncs sí, es tracta d’un doctor italià, nascut a Pàdua, però que va acceptar fa anys una oferta de la Puigvert. Hauríem de cuidar més els que aposten per la nostra ciutat.