"Canviarem la nit"

"Canviarem la nit"
3
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Drinkking, Maloa i Bliss són els noms de les tres noves discoteques que obriran en el polígon de la Zona Hermètica de Sabadell, amb la qual cosa reviurà així l’oci nocturn de la ciutat. Els seus responsables expliquen els seus projectes.

A molts els deu sonar el nom, i és que Drinkking va ser una de les sales que ja va estar en aquella "etapa daurada" de Zona Hermètica, quan milers de persones procedents d’altres municipis peregrinaven fins aquest polígon per sortir de festa. El seu responsable, Daniel Pérez, ja estava al comandament de la sala llavors i ha optat per conservar la marca, tot i que en una ubicació diferent. El nou Drinkking està situat en el número 9 del carrer de Martínez de la Rosa i ho té tot preparat per obrir les portes. Per ara, és l’única de les tres sales amb la reforma acabada, tot i que la lentitud dels tràmits burocràtics n’ha retardat la inauguració, que preveuen serà entre finals de setembre i principis d’octubre d’aquest any.

Amb una sala més petita que l’anterior i un aforament de 498 persones per les restriccions municipals, Drinkking obrirà divendres i dissabtes des de les 00.00 h fins a les 06.00 h; tot i que ja s’estudia l’opció d’ampliar l’horari a les tardes, en vista de la moda del tardeig que arrasa actualment entre el públic a partir dels 25 anys.

La reforma de la sala, tal com explica el seu responsable, ha "mantingut detalls de l’anterior, però amb tocs "més moderns". L’entrada estarà permesa per al públic més gran de 21 anys i oferirà una fórmula musical "tot èxits".

Amb concerts

L’altre local amb aforament de fins a 500 persones que obrirà serà Maloa, que destacarà no només com a discoteca, sinó també com a sala de concerts, un concepte gairebé inexistent a la ciutat. "Farem una cosa professional, amb capacitat per portar grups de música de primera línia a Sabadell", explica José Luis Castet, que també és director del Festival Observa i copropietari de La Nit, un petit bar musical. "Venim a canviar la nit de la ciutat", assegura Castet, que és conscient de la falta d’espais que hi ha en el dia d’avui. "La gent no té on anar. Jo cada dia he de deixar gent fora a La Nit", lamenta.

Maloa s’ubicarà en el número 52 del carrer de Bernat Metge, molt a prop de Drinkking. L’obertura està prevista entre finals d’octubre i principis de novembre del 2024. En el seu inici, Maloa funcionarà com a discoteca dijous, divendres i dissabte a la nit, oferint una programació musical de "radiofórmula" i "tot èxits". Els concerts, quan es programin, tindran lloc principalment els divendres. A més, Maloa està considerant organitzar tardeigs. El local estarà dirigit a més grans de 21 anys.

Un local híbrid

Notícies relacionades

Bliss és el tercer i últim local que té previst obrir aquesta tardor. Ho farà en el número 212 de la carretera de Molins de Rei. Aquesta, en realitat, és l’única sala que està en el que es consideraria la tradicional Zona Hermètica, uns carrers més amunt que la resta de locals, tot i que són a tan sols uns minuts caminant. El local serà un híbrid entre bar de copes i discoteca, i estarà pensat per demanar-se el primer glop per als que comencin la nit o l’últim per prendre alguna cosa després de sopar. Amb un horari més primerenc que les sales anteriors (23.00 a 04.00 hores). "Volem ser la zona de pas per als clients que després vulguin anar a les dues altres grans discoteques", explica Kevin González, que és propietari de la sala juntament amb el seu germà Kenneth.

Bliss preveu obrir divendres i dissabtes a la nit, i també valora afegir les nits de dijous per enfocar-se en el públic universitari, arran de l’obertura d’una residència per a estudiants al Parc Catalunya. Bliss estarà dirigit a un target del voltant de 25 anys, i es permetrà igualment l’accés als més grans de 21. Quant a la proposta musical, aquesta serà un barreja entre comercial, reggaeton, latin house, pop i alguna cosa d’electrònica. Està previst que obri a l’octubre.