Els britànics escullen com a rivals de les semifinals els suïssos

Los barcos de Ineos Britannia y Alinghi Red Bull Racing, este sábado en las semifinales de la Louis Vuitton Cup.

Los barcos de Ineos Britannia y Alinghi Red Bull Racing, este sábado en las semifinales de la Louis Vuitton Cup. / Ricardo Pinto / America's Cup Event

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

L’Ineos Britannia va elegir ahir l’Alinghi Red Bull Racing com a rival en les semifinals de la Louis Vuitton Cup que comencen avui. Els britànics tenien dret a escollir el seu contrincant, ja que dilluns es van proclamar vencedors de les round robin, en les quals van quedar eliminats els francesos de l’Orient Express Racing Team. Amb aquest anunci, sir Ben Ainslie va arrencar la roda de premsa en la qual compareixien els quatre equips aspirants que competeixen en el nou cicle, una vegada els defensors del títol, l’Emirates Team New Zealand, no tornarà a competir fins a l’octubre, en la final de la Louis Vuitton America’s Cup. El timoner britànic va advertir que han estudiat molts aspectes abans d’optar pels suïssos, tot i que el sentit comú ja feia preveure aquest aparellament, com després va apuntar l’helvètic Arnaud Psarofagis: "Ens han elegit perquè érem els últims, però pensem que per a nosaltres és una nova oportunitat per prosperar, ja que hem fet moltes modificacions al vaixell. El nostre enfocament serà guanyar l’Ineos i ja veurem què passa després", va assegurar.

Amb aquesta elecció dels primers de les round robin, va quedar fixada l’altra parella de les semifinals. El Luna Rossa Prada Pirelli, que es va classificar segon, lluitarà per passar a la final contra l’American Magic. Sortirà un equip de cada grup, el primer que aconsegueixi guanyar cinc regates de les nou previstes. "Hem superat les round robin, cap equip volia ser el primer a anar-se’n a casa. Passem a la següent fase. Ara seran unes regates molt equilibrades, tenim molt respecte a tots els rivals, serà una semifinal increïble, amb magnificència", va assegurar el timoner de l’equip italià Jimmy Spithill. El representant nord-americà també va opinar que serà "una batalla amb magnificència" i que s’han estat preparant per si finalment els britànics els elegien a ells i no pas als suïssos.