Lloguer social

24 milions per captar habitatges privats

24 milions per captar habitatges privats

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha impulsat una nova convocatòria de subvencions per cobrir el pagament del lloguer d’habitatges privats que s’integraran a la Taula d’Emergències o al programa Primer la Llar. La convocatòria serà anual i preveu una partida de sis milions d’euros cada any fins al 2027, i s’arribarà als 24 milions d’euros al final de l’actual mandat municipal. S’espera que 450 immobles privats s’incorporin als programes públics d’emergència habitacional. És la primera vegada que s’impulsa una iniciativa com aquesta, que reemplaçarà els antics convenis amb entitats socials per captar immobles privats.

Per al comissionat d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Ramon Riera, aquesta convocatòria "permetrà portar 450 habitatges del mercat privat al parc públic, al mateix temps que farà possible atendre les famílies més vulnerables que ho necessitin".

Notícies relacionades

El valor de la subvenció ha de cobrir la diferència del cost del lloguer de l’habitatge segons l’índex de preus i el lloguer social que pagui la persona usuària resident al pis, així com les despeses de gestió dels habitatges. Podran optar a les subvencions entitats sense ànim de lucre propietàries d’aquests pisos o titulars d’un contracte de cessió d’un pis situat a la capital catalana, que es posi o s’hagi posat a disposició dels programes públics d’emergència habitacional.

La Taula d’Emergències de Barcelona és l’òrgan del Consorci de l’Habitatge de Barcelona que avalua les situacions d’emergència habitacional i adjudica un habitatge de lloguer social a famílies que han passat o es troben en un procés de desnonament i que no disposen de recursos per accedir a un nou habitatge.