Deu concerts imprescindibles

La festa major de Barcelona ofereix una programació d’amplis contorns, amb les marques de Música Mercè i BAM, que cobreix des dels grups punters del modern pop català fins a propostes experimentals i d’avantguarda

Oques Grasses, Judit Neddermann y Stay Homas.

Oques Grasses, Judit Neddermann y Stay Homas. / EPC

2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Oques Grasses.

El grup d’Osona porta a l’escenari Mediterràniament de Damm l’espectacle del seu àlbum Fruit del deliri, que ha consolidat el seu lideratge en l’últim pop català. Tancarà un cartell que obrirà la mallorquina Maria Jaume, amb el seu gir de la cantautoria a la música urbana, i que completaran els extravertits Figa Flawas i el rock despentinat de La Ludwig Band. Divendres, 20, 20.00 hores. Platja de Bogatell.

‘Encuentro d’Arreu’.

Cita d’alts vols amb la música i la dansa d’arrel, que estableix punts de contacte entre el Mediterrani i l’Orient Mitjà, Llatinoamèrica i el Magrib. En escena, 50 músics, entre els quals les veus de Judit Neddermann, Anna Ferrer i Carles Dénia. Obrirà la sessió el grup portuguès Sopa de Pedra. Divendres, 20. 21.30 hores. Teatre Grec.

Blood Quartet.

Nit de música de risc amb la marca BAM: el grup de Mark Cunningham, venerable avantguardista novaiorquès establert a Barcelona, en diàleg amb el so progressiu coreà de DongYang Gozupa. Completen el cartell la veneçolana-barcelonina Nicole Torrealba i el cantant i compositor egipci Abdullah Miniawy. Divendres, 20. 21.30 hores. Plaça Reial.

Stay Homas.

El grup que va animar la pandèmia i hi va sobreviure recala en la seva gira de comiat de la mà d’Els 40. Cartell pop amb vista al gran públic que inclou dues bandes catalanes més, Ginestà i Buhos, i el sevillà Álvaro de Luna. Dissabte, 21. 20.30 hores. Platja de Bogatell.

ViVE la Fête.

¿Qui va dir que la música en francès ja no travessa fronteres? Fa 25 anys que aquest duo belga propaga un synth-rock ballable amb base de fans al nostre país. Obrirà la nit la gallega Mercedes Peón amb la seva fusió d’electrònica i sons d’arrel. Dissabte, 21. 21.30 hores. Teatre Grec.

Maalem Hassan Boussou amb Raúl Rodríguez Ensemble.

Casablanca, ciutat convidada d’aquest any, inspira aquesta producció pròpia de la Mercè en la qual aquest músic, instrumentista de baix gnaoua, i el seu grup s’entendran amb l’andalús Raúl Rodríguez i el seu instrument fetitxe, el tres flamenc. Tancarà la nit l’arriscat duo rock Cala Vento. Dissabte, 21. 22.00 hores. Avinguda de la Catedral.

Els Catarres.

L’escenari de RAC 105 programa aquest trio un dia popularitzat pel seu sarcàstic Jennifer i que gira amb el seu cinquè àlbum Diamants. Desfilaran també tres artistes més amb propostes de signe pop i urbà: La Fúmiga, Miki Núñez i Scorpio. Domingo, 22. 19.00 hores. Platja de Bogatell.

Els 50 de Zeleste.

Fa 50 anys, el carrer d’Almogàvers creava la sala Zeleste, que es convertiria en seu de conspiracions en la música barcelonina entorn del rock, el jazz, la cançó d’autor i la música llatina. El Liceu Gran Ensemble ofereix un homenatge amb direcció de Toni Vaquer i Sergi Vergés, i la intervenció de convidats especials. Diumenge, 22. 21.00 hores. Avinguda de la Catedral.

Homenatge a Victoria de los Ángeles.

El centenari del naixement de la cantant operística inspira aquest concert a càrrec de la jove orquestra simfònica Vozes, projecte que treballa en la integració de nens i adolescents amb risc d’exclusió social. La veu solista la posarà la soprano María Hinojosa. Dilluns, 23. 19.30 hores. Plaça Major de Nou Barris.

Notícies relacionades

CalifatO ¾.

Amb els seus quatre àlbums publicats, aquest audaç grup originari de Sevilla ha fet arrufar les celles a base de fondre el flamenc amb els beats electrònics, el hip-hop i el dub. Obrirà la nit Karime Amaya, tàndem integrat per la bailaora Karime i el guitarrista Tati Amaya. Dilluns, 23. 22.00 hores. Avinguda de la Catedral.