Els més petits tenen on escollir

Els millors plans per fer amb nens durant la festa major inclouen desde correfocs familiars fins a instal·lacions interactives sense oblidar el teatre o les visites guiades. Aquest any, a més, la Mercè coincideix amb la Setmana del Llibre en Català

Correfoc dels petits, en la Mercè.

Correfoc dels petits, en la Mercè. / Xavi Torrent / Ajuntament de Barcelona

2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Només han passat un parell de setmanes del nou curs i els petits de casa ja estan d’allò més exaltats. Sembla que no n’han fet prou amb els seus tres mesos de vacances: necessiten més entreteniment. Aprofita que arriba la Mercè i que Barcelona estarà carregada de plans d’oci familiar per tenir-los ben entretinguts i que la seva hiperactivitat no pertorbi el mode zen que tant treball ha costat arribar durant aquests dies desconnectats de la rutina.

La ruta en família de la Mercè comença al Born Centre de Cultura i Memòria (plaça Comercial, 12). Des d’avui i fins diumenge, desenes de monstres, dracs i dimonis estaran desafiant tots els transeünts que s’atreveixin a mirar-los als ulls. Serà a la mostra de Dracs i Bèsties, que recull les maquetes més emblemàtiques dels correfocs de tots els districtes de la ciutat. Divendres, de 22.00 a a 00.00 hores sortiran a passejar-se pel centre de la ciutat –això sí, sense foc–, i el dia 21, de 18.00 a 20.00 hores, algunes estaran presents en l’habitual correfoc infantil, apte per a nens, amb totes les mesures de seguretat apropiades.

Un altre pla apte per a famílies són les visites guiades. Entre els monuments que obren les seves portes –com la Casa Vicens, la Casa Amatller i la Biblioteca Arús–, n’hi ha un que segur que encantarà als nens: L’Aquàrium. Passeja pels seus passadissos submarins intentant albirar La Sireneta entre taurons i mol·luscos i, a sobre, fes-ho amb un descompte de cinc euros per a tots aquells que diguin "Promo Mercè" a les taquilles. Una altra manera de visitar monuments és a través de la teatralització. És el cas del palauet Albéniz, que obrirà les seves portes amb l’espectacle familiar Majordoms i minyones, l’habitual espectacle en el qual actors, vestits com el servei del palauet, guien els barcelonins a través de les seves habitacions. Aquest any, els encarregats d’interpretar el rol de treballadors són de la companyia Robert Gobern, que han optat per fer un format de comèdia musical.

Catifes voladores

Notícies relacionades

Durant els dies forts de la Mercè hi haurà instal·lacions de carrer que encantaran als nens. Com Arrels –dissabte i diumenge, al parc de l’Estació del Nord (Nàpols, 70)–, una col·lecció interactiva de jocs de fusta perquè els més petits participin lliurement. O Andròmina –dissabte i diumenge, al parc de la Trinitat (passeig de Santa Coloma, 60)–, un espai de reciclatge on els nens han d’aprendre a construir les seves pròpies creacions a través de materials ansiosos de tenir una segona vida. Una última recomanació, Le Manège de Contrevent –dissabte i diumenge, també al parc de la Trinitat–, que consisteix en màgiques catifes voladores que floten en l’aire al ritme de la música.

Aquest any, la Setmana del Llibre en Català coincideix amb la Mercè, la qual complementarà amb activitats per fomentar la cultura. Del 20 al 29 de setembre, al passeig Lluís Companys, hi haurà desenes de presentacions de llibres infantils i sessions de contacontes per despertar l’hàbit de la lectura en els més menuts.