JAUME COLLBONI: "Hem decidit ser una ciutat de ciència"

Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, toma la palabra durante el evento.

Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, toma la palabra durante el evento. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

A l’avantsala de la festa major de Barcelona, Jaume Collboni, va celebrar el naixement del premi Barceloní de l’Any per reconèixer les personalitats de l’urbs "a les portes de la Mercè". "És bo que una comunitat i un projecte com és una ciutat tingui referents que representen els seus valors", va lloar l’alcalde, que no va dubtar a qualificar Mateo Valero com un prohom de la capital.

Notícies relacionades

"És un barceloní d’elecció, fet que té més mèrit que ser-ho de naixement, que va venir a Barcelona perquè som una ciutat de talent, coneixement i una ciutat i un país, Catalunya, d’emprenedors", va defensar Collboni. L’alcalde va aprofitar el seu discurs durant la gala de la primera edició del guardó d’EL PERIÓDICO per assegurar que la ciutat atalaia "un gran salt qualitatiu en la recerca i la ciència". Collboni va convidar a no perdre de vista "les grues i les excavadores" que construeixen edificis destinats a ser nous pols científics "a la part alta de la Diagonal i al sud de la Ciutadella". "Hem decidit ser una ciutat de ciència i coneixement, i que la força de la prosperitat de la nostra ciutat i el que pot aportar al món tingui a veure amb la ciència i la tecnologia", va glossar.

Collboni va recollir el guant llançat per Valero, que va reclamar "un suport ferm" de les institucions i "finançament continuat" per a l’educació i la recerca, "sense les quals un país modern no pot avançar ni és just", va afirmar l’enginyer. "Lluitarem perquè Barcelona sigui la capital europea del xip", es va comprometre l’alcalde, que va afirmar que ser autosuficients en el disseny de processadors per blindar la sobirania científica d’Europa "és tant com lluitar per la democràcia europea". Collboni va apuntar que el MareNostrum 5, capaç d’efectuar milions de càlculs per segon, és "capital per al futur de Barcelona, Catalunya, Espanya i Europa".