BARCELONEJANT

Científic amb ofertes milionàries

El director del Barcelona Supercomputing Center, Mateo Valero, va rebre dimecres el primer premi Barceloní de l’Any organitzat per EL PERIÓDICO en un acte de molt nivell.

Mateo Valero es va esplaiar amb un llarg discurs, tan llarg com interessant. Tant que per moments va emocionar els presents

Científic amb ofertes milionàries
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Si Mateo Valero hagués sigut futbolista en lloc d’un científic íntegre, estaria treballant a Madrid o en alguna de les principals capitals europees. La frase no és meva. Me la va dir el doctor Bonaventura Clotet al terme de l’acte d’entrega del primer premi Barceloní de l’Any, que va organitzar EL PERIÓDICO aquest dimecres. Clotet, que el coneix des que els seus fills anaven junts a l’escola, m’explica que Valero ha tingut tantes ofertes milionàries com vegades ha demostrat que és un home insubornable i que, només per això, ja mereixia el guardó, al marge de ser un paio excepcional.

Doncs sí, un premi més que merescut i que el científic va disfrutar molt. El va dedicar a la seva família i en especial a la seva adorada neta Carla. Això sí, el nerviosisme anava per dins. Just abans de pujar a l’escenari i començar el seu parlament m’explica, en un racó, el seu particular truc per tranquil·litzar-se...

Científic amb ofertes milionàries /

Mateo Valero es va esplaiar amb un llarg discurs. Sí, va ser llarg, però tan llarg com interessant. Tant que per moments va emocionar els presents. Un ho va escoltar amb atenció junt amb un d’aquests pocs polítics estimats. Bé, almenys molt estimat a Cornellà, on exerceix d’alcalde des de fa 20 anys. Em refereixo a Antonio Balmón, que fa poc va sonar com a possible conseller del Govern de Salvador Illa i ara està una mica fastiguejat amb el genoll. Així que l’alcalde estimat va compartir banc i conversa amb el CEO d’Aigües de Barcelona, Felipe Campos.

Minuts abans havia arribat un altre alcalde. El de Barcelona. Collboni sempre transmet alegria fins i tot quan vesteix amb corbata. Per cert, va ser molt comentat el vestit gris i la corbata violeta que duien l’alcalde i el director d’aquest diari, Albert Sáez. Anaven idèntics. Això sí, elegants tots dos.

També transmeten alegria, i s’agraeix, la consellera d’Economia, Alicia Romero; la presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret; el delegat del Govern, Carlos Prieto ; la tinenta d’alcaldia Maria Eugènia Gay, o el president del Partit Popular a Barcelona, Dani Sirera. Alguns haurien de prendre nota que un pot ser polític i, alhora, simpàtic. D’altres que també sempre somriuen són Esteve Rabat i el seu fill Jordi. Ells només van haver de passar el passeig de Gràcia per arribar des de la seva espectacular rellotgeria i joieria fins al Palau Robert.

La vicepresidenta de Prensa Ibérica, Arantza Sarasola, va seguir amb molta atenció les paraules de Mateo Valero, mentre que el president de Prensa Ibérica, Javier Moll, a l’acabar els discursos, es va interessar per la feina d’un altre dels barcelonins més estimats i que no és cap altre que l’alma mater del Casal dels Infants del Raval, Enric Canet.

El CEO de Prensa Ibérica, Aitor Moll, i el director general, Sergi Guillot, van encapçalar la representació executiva del grup editorial, les mamarazzis Lorena Vázquez i Laura Fa van presentar l’acte, al qual també van assistir Víctor Font i Xavier Aguilar, o Elena Foquet, de Value Retail, Jesús M. Sánchez i Erika Torregrossa, del sector de l’advocacia.

¡Ah! A més del guardonat i de l’esmentat doctor Clotet, hi van assistir el metge i investigador Elías Campo, el biòleg Arcadi Navarro i el físic Lluís Torner. Doncs això, que molt nivell. Molt.

Estrena sonada al Paral·lel

Notícies relacionades

El Mago Pop va al·lucinar amb l’estrena de l’obra Mar i cel al Teatre Victòria, de la seva propietat. Aquest serà l’últim muntatge de la companyia Dagoll Dagom, que deixarà orfe de grans produccions musicals el teatre en català. La consellera de Cultura, Sònia Hernàndez, i el conseller de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, van ser dels pocs polítics que van desfilar pel vestíbul. Per contra, hi va assistir un gran nombre d’actors i representants culturals. Des d’Elena Gadel, Jordi Martinez, Joan Lluís Bozzo, Xavier Bru de Sala fins a Sílvia Abril, Pere Arquillué, Pep Cruz, Isona Passola i Josep Maria Pou, o el meteoròleg/polític Tomàs Molina i els periodistes Toni Clapés, Sergi Mas, Quim Masferrer i Carme Barceló.

La quarta versió del Mar i Cel ha venut anticipadament més de 150.000 entrades. Només el primer dia, 10.000 espectadors van aconseguir l’entrada. Unes xifres històriques que ja el converteixen en un dels grans èxits de la temporada. L’ovació final encara ressona al Paral·lel barceloní.