El Clínic convida el consistori a comprar els 55 pisos que té a BCN

Una vecina en un bloque de la Gran Via, en Barcelona, que el Hospital Clínic ha sacado a subasta.

Una vecina en un bloque de la Gran Via, en Barcelona, que el Hospital Clínic ha sacado a subasta. / JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Hospital Clínic no canviarà la subhasta que té en marxa per treure’s de sobre els 55 pisos repartits en cinc blocs que posseeix a Barcelona, dels quals almenys 48 estan habitats. Aquesta setmana, el PSC, Junts, Barcelona en Comú i ERC van subscriure una proposició en la comissió municipal d’urbanisme que, a instàncies dels Comuns i després de pactar-se amb els socialistes, apel·la al consorci del complex sanitari perquè canviï les condicions de la licitació oberta des de l’agost i que finalitza l’1 d’octubre "per qualificar urbanísticament totes les vivendes amb un preu assequible". Segons els impulsors de la proposta, podria servir per foragitar grans fons d’inversió.

Notícies relacionades

"La subhasta no es pot modificar de cap manera perquè ja està feta", ha respost el director general del Clínic, Josep Maria Campistol, aquest divendres. L’acord que quatre grups municipals van rubricar postula que es revisin els requisits de la venda per "evitar l’alt risc d’expulsió de més de 100 inquilins" i complir amb l’objectiu que els consorcis públics –el Clínic n’és un– contribueixin a l’"ampliació del parc de vivenda assequible".

L’hospital ha contestat que els contractes dels arrendataris continuaran vigents en cas que la venda fructifiqui, per la qual cosa ha volgut dir que els residents no han de tenir por de perdre la vivenda amb aquesta operació. La majoria dels contractes tenen encara uns quants anys per davant de vigència, a part d’alguns arrendaments permanents de renda antiga.