Gegants de tot el món desfilen pel centre de BCN
Setze colles de nou països van participar ahir en la Trobada Internacional pel 600 aniversari dels Gegants de Barcelona.

600 años de gegants en Barcelona /
Els Gegants de Barcelona estan de celebració. Fa 600 anys la ciutat va ser testimoni de la primera aparició d’aquestes figures documentada a tot el món. Va ser el 1424. I aquesta Mercè era l’oportunitat perfecta per commemorar-ho amb una festa en la qual ells eren els grans amfitrions. La capital catalana va acollir ahir a la tarda la Trobada Internacional de Gegants, una marxa pel centre de la ciutat en la qual van desfilar 16 colles procedents de tot Espanya i de nou països diferents i d’altres amb arrels sud-americanes. San Sebastià- Donostia i Vitòria-Gasteiz (País Basc), Calahorra (La Rioja), Saragossa (Aragó), Maó (Menorca), Dendermonde i Geraardsbergen (Bèlgica), Roermond i Maastricht (Països Baixos), Murau (Àustria), Newcastle (Anglaterra), Kíiv (Ucraïna), Wolfenbüttel (Alemanya), Costa Rica i Nicaragua es van afegir a la festa.
Al voltant de les 18.00 hores, amb amenaça de pluja al cel i caient les primeres gotes, la plaça Catalunya va ser testimoni dels seus balls davant centenars de persones que alçaven els seus mòbils per gravar-los. Els gegants van començar a fer els seus primers passos a ritme de la música tradicional cap a la Rambla.
Miraven la festa des del balcó de l’ajuntament el regidor de Cultura, Xavier Marcé, sorprès quan l’speaker el va anomenar com a conseller de Cultura en un moment de confusió. També presenciaven l’espectacle els tinents d’alcalde Maria Eugènia Gay i Albert Batlle, i regidors com Pau González (BComú) i Joan Rodríguez (Junts).
Nova oportunitat
La d’ahir no serà l’única vegada que els gegants de tot el món recorreran els carrers de Barcelona. Avui tornaran a fer-ho, tot i que pel camí invers. Sortiran de l’ajuntament i desfilaran per la Rambla fins a la plaça de Catalunya.
Notícies relacionadesPer continuar amb la festa popular malgrat la molesta pluja, a les 20.30 hores va començar el Correfoc al passeig de Gràcia, amb una sempre colpidora encesa de les portes de l’infern.
Per quart any consecutiu tornava aquesta tradició popular reinventada el 1979 al passeig de Gràcia, espai al qual, per bé i també malament, va arribar el 2021 fruit de la pandèmia (va ser el del 2020 un setembre sense Mercè i el del 2021 ho va ser de mesures extraordinàries de prevenció).
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Fenomen controvertit La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Els treballadors podran avançar tres anys la jubilació parcial a partir de demà
- Almenys tres ferits per una allau a Naut Aran
- MotoGp Marc Márquez demostra el seu enorme poder als EUA
- El submercat dels pisos amb ocupes inclosos prolifera a Barcelona
- Multimèdia | ¿És la universitat un negoci? Així evolucionen la pública i la privada a Espanya
- Pressupostos prorrogats El PSC admet que la negociació de la segona ampliació de crèdit amb ERC i els Comuns «està verda»
- Oportunitat de lideratge Catalunya oferirà 70 places per a científics de màxim nivell dels EUA amb un pressupost de 30 milions d’euros
- Polèmica judicial Alves podria cobrar una indemnització de fins a 20.250 euros per la presó provisional si la seva absolució arriba a ser ferma
- El dret a morir Les sol·licituds d’eutanàsia a Catalunya augmenten un 63% en un any: ja hi ha una petició al dia