La festa major de la ciutat

El Port Olímpic s’estrena a la Mercè: "¡No hi ha color!"

El nou espai, que s’ha sotmès a una reforma integral, exhibeix espectacles de circ, música i dansa fins al dimarts vinent.

El Port Olímpic s’estrena a la Mercè: "¡No hi ha color!"
2
Es llegeix en minuts
Judith Cutrona
Judith Cutrona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Port Olímpic està d’estrena amb la seva reforma integral que l’ha obert a la ciutat i aquest cap de setmana no ha desaprofitat la Mercè per lluir la gran zona per al passeig al Moll de Mestral. Aquest espai s’ha posat de gala per a les festes de la ciutat i acollirà fins dimarts (dia de la Mercè) espectacles en el marc del festival Mercè Arts de Carrer, amb circ, dansa, malabars i música en directe per a tots els públics d’11 companyies diferents.

Malgrat l’amenaça de pluja, veïns i algun turista sorprès es van acostar ahir al gran espai marítim de 20.000 metres quadrats, emblema de la Barcelona Olímpica, que estrena miradors i un balcó gastronòmic. Per tota la zona del passeig, on abans estaven les discoteques, s’han desplegat petits escenaris.

Aquest any s’ha afegit a la ja clàssica Mercè descentralitzada un nou escenari: el Port Olímpic. /

Ben puntuals, cap a les 11.30 hores, mentre encara es muntaven alguns d’aquests espais, desenes de persones ja agafaven seient per veure el primer espectacle de circ, que ha captat tota l’atenció dels més petits. D’altres van preferir quedar-se a la zona de tallers per pintar. Marta, treballadora d’un d’aquests espais, esperava una acollida més gran a la tarda, avui i dimarts. "Avui [per ahir] és un dia d’inici, és més tranquil. Als nens els crida molt l’atenció", explicava.

El Port Olímpic s’estrena a la Mercè: "¡No hi ha color!" /

El festival Mercè Arts de Carrer és un imprescindible de la festivitat barcelonina dels últims anys. En les últimes edicions s’ha desplegat per zones com el palauet Albéniz i el parc de la Trinitat sota la premissa d’implementar espectacles "de qualitat i genuïns". Aquest any s’estrenen al Port Olímpic amb espectacles que tenen la temàtica marítima com a fil conductor. "Ens fa molta il·lusió recuperar un espai que ja es va recuperar per als Jocs Olímpics de 1992", celebra la directora artística d’aquest espai al Port Olímpic, Cristina Cazorla, que espera poder repetir l’any que ve.

El Port Olímpic s’estrena a la Mercè: "¡No hi ha color!" /

Notícies relacionades

El reneixement

El Port Olímpic s’estrena a la Mercè: "¡No hi ha color!" /

L’Eloi, un dels treballadors de l’empresa Pusa Espectacles, celebra que aquest "meravellós skyline" pugui tematitzar-se i acollir aquest espectacle, i que aquest espai que "estava en l’oblit torni amb l’excusa de la Mercè". Un dels grans atractius del nou Port Olímpic és el Balcó Gastronòmic. És a l’altre costat de la zona on abans estaven els restaurants i locals d’oci nocturn, que ara s’ha convertit en una gran plaça que comunica amb la platja Nova Icària a través del passeig del Dic de Recer.

El Port Olímpic s’estrena a la Mercè: "¡No hi ha color!" /