Barcelona, protagonista

François de Halleux, l’‘alma mater’ de les fleques Origo

El responsable d’un dels millors obradors artesanals de la capital catalana és un fi gurmet d’origen belga que comparteix aquí les seves botigues ‘foodie’ favorites 

François de Halleux, l’‘alma mater’ de  les fleques Origo
2
Es llegeix en minuts

François de Halleux és l’alma mater d’Origo, considerada una de les millors fleques artesanals de Barcelona. Amb un local original a Gràcia (Milà i Fontanals, 9), on despatxen baguets i fogasses de crosta cruixent i molla tendra, elaborades amb farines ecològiques i massa mare, i amb una brioixeria de vici inspirada en el nord d’Europa, acaba d’estrenar nou i espectacular establiment al barri de Sant Antoni (ronda de Sant Pau, 67). L’obrador a la vista del client i un taulell ple de les especialitats de la casa fan impossible resistir-s’hi. Belga establert a Barcelona des de fa gairebé una dècada, té clar quines són les seves botigues gurmet favorites a la ciutat.

Les conserves de Tierra Trágame

"Aquesta espècie d’ultramarins en un carreró que vaig descobrir passejant el gos em té enamorat. És una joia amagada. Els propietaris de Tierra Trágame (passatge de Tasso, 6) són encantadors i compten amb una selecció brutal de conserves, formatges, olis, embotits... que també es pot tastar in situ amb un vi al seu petit espai de degustació. Per a mi, tenen les millors sardines fumades que hi ha, i també les millors olives que, de fet, utilitzem en la foccacia que elaborem a Origo. M’agraden tant els seus productes que volia treballar-hi".

La rebosteria japonesa d’Ayame

"El mestre pastisser, que abans exercia al restaurant Koy Shunka, fa una rebosteria japonesa excepcional molt lleugera, no gaire dolça... ¡Perfecta! Tenen peces tradicionals i algunes, com el motxi de cheesecake amb un punt d’originalitat. Crec que Ayame (Consell de Cent, 420) mereixeria molt més reconeixement, perquè tot és boníssim".

Els vins de Cuvée 3000

"Des de fa més de vint-i-cinc anys, Cuvée 3000 (Aribau, 76) és una botiga de vins de referència. M’agrada la seva filosofia i l’aposta pels vins naturals i vins amb intervenció mínima. Tenen una selecció brutal".

La pasta fresca de La Chitarra

"És una botiga especialitzada en l’elaboració pròpia de pasta fresca. Els productes que ofereix La Chitarra (Joan Blanques, 56) són absolutament deliciosos. Em declaro fan dels seus tagliatelle frescos i dels raviolis farcits que van canviant contínuament segons la temporada. Sempre és una sorpresa".

La xocolata de Lot Roasters

"M’agrada la xocolata negra clàssica, amb un 75% de cacau, i a l’hivern m’encanta prendre-hi una xocolata calenta. A Lot Roasters (Bailèn, 43) també m’encanten els seus canelet, unes postres d’origen bordelès, una cosa molt difícil de trobar a Barcelona i que ells fan de meravella".

Fumats de Rooftop Smokehouse

"No hi ha dubte que es tracta dels millors fumats de Barcelona. No hi ha millor mantega que la seva, i també compro molt la seva truita fumada, que està molt en línia amb la meva filosofia de productes ètics i més sostenibles gràcies al fet que és un peix local. A més, fa uns anys hem començat a treballar amb Rooftop Smokehouse (Consell de Cent, 159), ja que ens unien vincles com a artesans i gurmets".

Notícies relacionades

Els tes d’El Rebost d’Orient

"Compta amb molta varietat de tes, espècies, fruita seca i mel a granel. El Rebost d’Orient (Milà i Fontanals, 64) sempre té allò que estàs buscant, fins i tot varietats més difícils de trobar com el sumac o el zaatar, que m’encanten".

Temes:

Barcelona