El SailTeam BCN, a les semifinals de la competició juvenil

Els sis equips classificats es baten avui en una regata de flota per passar a la final

Els espanyols acaben la fase de grups en segon lloc, al darrere de Suècia i al davant d’Austràlia, i avui es veuran les cares amb els finalistes del Grup A.

El AC40 del equipo español SailTeam BCN durante la última jornada de las fases de grupo.

El AC40 del equipo español SailTeam BCN durante la última jornada de las fases de grupo. / Ricardo Pinto /America's Cup.

2
Es llegeix en minuts
Begoña González

El SailTeam BCN va acabar la fase de grups com la va començar, amb una victòria, i va aconseguir el seu bitllet per a les semifinals de la Unicredit Youth America’s Cup. Així doncs, avui es batran novament en regata de flota els tres classificats del grup de convidats i els tres classificats del grup de seccions joves dels equips participants en la Louis Vuitton Cup. Suècia, Austràlia, Itàlia, els Estats Units, la Gran Bretanya i Espanya es veuran les cares a partir de les 14.00 hores per aconseguir una plaça en la final.

"Volíem passar a semis per disfrutar del vaixell un dia més. Tot el que vingui serà benvingut", va afirmar el timoner Martin Wizner després de conèixer-se la seva classificació. Malgrat que des de l’equip espanyol són conscients de la seva falta d’experiència en comparació amb els equips del Grup A, no volen deixar passar aquesta gran oportunitat de continuar aprenent. "Volem comparar-nos amb els equips grans, perquè, tot i que sabem que estan molt per davant, som molt competitius", va afegir el trimmer Jaime Framis.

Malgrat el triomf final, la jornada de regates no va començar massa dolç per als espanyols, que després d’una mala sortida, van ocupar el penúltim lloc. Tot i així, abans d’arribar a la boia del primer tram de la regata, havien aconseguit escalar fins al segon lloc. A poc a poc, la jornada es va anar endolcint. Els holandesos del Jajo Team, que al principi del dia eren el màxim perill per als espanyols per segellar el seu pas a semifinals, van acabar la regata en penúltim lloc, només seguits de l’equip alemany, que va tenir problemes en la sortida

La mànega va acabar amb victòria australiana i l’equip espanyol va començar a veure les coses més clares. Tan sols un absolut desastre podria aconseguir que no competissin avui. "Demà [per avui] a semifinals tindrem una altra carrera", va afirmar sense dubtar-lo el timoner espanyol. "Només volem practicar el màxim per a la semifinal", va assegurar poc abans d’iniciar la segona regata.

Segona mànega

Notícies relacionades

En la segona mànega, alemanys i canadencs van partir amb una penalització per creuar abans la línia d’inici, mentre que Austràlia, endollada pel triomf anterior, va tornar a sortir la primera. No obstant, un error en la presa de decisions de l’Andoo Team australià va fer que abans d’acabar el primer tram perdessin tot l’avantatge i caiguessin fins a l’últim lloc. Els espanyols llavors ja anaven liderant la regata, i no van deixar anar la posició fins a creuar la meta en primer lloc, aconseguint, així, un meritori segon lloc en la classificació i el seu pas a les semifinals.

En el grup A, el Luna Rossa Prada Pirelli, l’American Magic NYYC i la Gran Bretanya van segellar el pas a les semifinals.