Alamany congela el preacord de govern fins al congrés d’ERC

L’oposició a l’alcaldia de Collboni ja té a punt les seves exigències per a l’inici del curs polític després de la celebració de la Mercè.

Alamany congela el preacord de govern fins al congrés d’ERC
2
Es llegeix en minuts
Judith Cutrona
Judith Cutrona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot semblava molt encarrilat a l’inici d’aquest estiu. En plenes negociacions per a la investidura al Parlament, el PSC i ERC van arribar a un preacord perquè els republicans entressin al govern municipal de Jaume Collboni. La incorporació havia de ser imminent. Tan sols ho havia de ratificar la militància en una convocatòria que va superar l’aforament permès i es va haver d’ajornar. Va ser llavors quan ERC va aparcar la decisió. Ara, la líder del grup municipal, Elisenda Alamany, ha concretat que la prendran una vegada se celebri el congrés d’ERC del 30 de novembre.

"Ho haurà de decidir la militància, i la decisió haurà d’anar alineada amb la futura direcció que surti del nou partit. S’haurà de prendre quan acabi el congrés nacional d’ERC", va afirmar ahir Alamany, a qui Junqueras ha situat com a número 2 de la seva candidatura per liderar ERC.

Davant els resultats de les eleccions municipals, en les quals els republicans van perdre la meitat dels regidors, Alamany va decidir arremangar-se i intentar "portar al PSC al model de ciutat que defensa ERC". Una cosa que creu que ha aconseguit.

Més enllà de la decisió per entrar al govern, que correspon als republicans després de tenir el preacord tancat, la principal carpeta que hauran de negociar ara són els pressupostos i les ordenances fiscals per al 2025. Alamany va precisar ahir que encara no han començat a negociar-ho i que "no hi ha cap proposta a sobre de la taula per començar a parlar de res".

"Problemes no resolts"

Notícies relacionades

"Amb la Mercè comença el curs polític. Sempre és un bon tret de sortida". És la idea que va transmetre la portaveu i futura líder de BComú, Janet Sanz, i que va compartir la resta de grups municipal. Tots els seus líders tenen a punt les seves exigències per al govern de Collboni. Les primeres les hi transmetran en el ple de l’ajuntament d’aquest divendres, que començarà amb el debat sobre l’estat de la ciutat.

El líder de Junts, Jordi Martí, va tornar a demanar a l’alcalde que "agafi el bou per les banyes i afronti tots els problemes no resolts i assignatures pendents que marcaran la resta del mandat". Per la seva banda, Sanz ho té clar: ja no volen entrar al govern, ara estan "en una vocació clara de ser l’alternativa el 2027 i recuperar les regnes de la ciutat".