El Luna Rossa Prada Pirelli es corona campió de la competició juvenil

L’equip italià, dirigit per Gradoni i Ugolini, derrota el nord-americà American Magic NYYC amb una exhibició de navegació i guanya per primera vegada el trofeu.

El Luna Rossa Prada Pirelli es corona campió de la competició juvenil
1
Es llegeix en minuts
Begoña González

Els timoners Marco Gradoni i Gianluigi Ugolini, i els trimmers Federico Calannino i Rocco Alekos Falcone van escriure ahir els seus noms als llibres d’història de la Copa Amèrica. Es van convertir en la primera tripulació italiana a guanyar aquesta competició, la juvenil, és cert, però són els primers. Els nous campions de la tercera edició de la Unicredit Youth America’s Cup van efectuar una exhibició de navegació en una regata match race de 20 minuts i 11 segons en què es van enfrontar a l’American Magic NYYC.

Realment la victòria va quedar gairebé escrita abans de començar. I és que, els nord-americans van rebre una penalització a la presortida per haver entrat abans de temps a la caixa de sortida que els va obligar a arrencar amb 75 metres de distància dels italians. Malgrat la trava, Harry Melges i Kyle Navin van saber reconduir l’inici de regata i al principi, durant el primer tram, van aconseguir navegar a prop de l’equip italià. El segon cop es va produir poc després, al creuar la primera porta, quan l’AC40 nord-americà va perdre el vol. Malgrat que va recuperar la velocitat de navegació (en part a causa del vent de 19 nusos que va bufar durant la regata), la distància s’anava incrementant.

Notícies relacionades

Compenetració

La compenetració entre timoners i trimmers del Luna Rossa Prada Pirelli era espectacular, gairebé telepàtica. Les seves maniobres eren fluides i calculades. Només van perdre el vol en l’últim tram a causa de les onades d’un metre. Ja en la segona porta, la distància s’havia incrementat a 400 metres, i la regata s’estava convertint en exhibició de navegació de Gradoni i Ugolini. Gairebé no cometien errors, i així es van mantenir fins a traspassar la línia de meta.