Barcelona recolza la cultura maori

Un grup de Nova Zelanda canta en llengua te reo al Saló de Cent del consistori com a reconeixement dels pobles indígenes, les seves llengües i costums.

Barcelona recolza la cultura maori
1
Es llegeix en minuts
Glòria Ayuso
Glòria Ayuso

Periodista

Especialista en economia i sostenibilitat, economia blava, transició cap a una economia descarbonitzada.

ver +

El grup cultural maori Ngāti Whātua Ōrākei, pertanyent a una de les tribus que viuen a la regió d’Auckland, a Nova Zelanda, va reivindicar el reconeixement dels pobles indígenes ahir a l’ajuntament. L’alcalde, Jaume Collboni, va rebre al Saló de Cent el grup maori coincidint amb la seva estada a la ciutat per donar el seu suport a l’equip de l’Emirates Team New Zealand en la Copa Amèrica de vela.

El representant de la delegació maori, Graham Tipene, va intervenir en la llengua maori (te reo) per fer un reconeixement als pobles indígenes de Nova Zelanda i advocar per una prosperitat compartida. Tipene va reivindicar "el reconeixement dels pobles indígenes d’aquesta terra, el vincle comú de la indígena i una estreta connexió amb els respectius entorns a través del manteniment de les llengües i costums".

Notícies relacionades

Canoa tradicional

El grup maori va interpretar una waiata, una cançó tradicional maori. Precisament, una canoa maori escortarà els regatistes neozelandesos cap al camp de regates durant cada jornada a la final de la Copa Amèrica de vela, que tindrà lloc a partir del 12 d’octubre. Els neozelandesos volen d’aquesta forma ressaltar el ric patrimoni maori i les tradicions marítimes de Nova Zelanda, així com "portar la força d’aquesta cultura" en la seva competició, com va indicar el conseller delegat de l’equip neozelandès, Grant Dalton.