Els alcaldes exigeixen una reforma urgent del Codi Penal
Ciutats com Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers i Rubí proposen endurir les penes dels delictes per millorar la seguretat i evitar la multireincidència.
Els alcaldes exigeixen una reforma urgent del Codi Penal
Les grans ciutats que integren l’Associació Arc Metropolità de Barcelona, entre les quals destaquen Sabadell, Terrassa, Mataró, Rubí i Granollers, no cessen en el seu afany per tal d’abordar la seguretat i combatre la multireincidència, "que genera una sensació d’inseguretat entre els veïns dels nostres nou municipis". Segons la presidenta de l’Arc i alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez (PSC), aquest és un dels principals problemes que afecten la ciutadania, i, segons la seva opinió, és "urgent" posar els punts sobre les is amb l’objectiu de poder combatre la inseguretat que hi ha en els municipis metropolitans.
Per aquesta raó, des de l’Arc sol·licitaran al Congrés dels Diputats que tramitin una modificació del Codi Penal (concretament de la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre) per tal d’endurir les penes a aquelles persones que cometin delictes.
"En ocasions, els esforços que fan els Mossos són nuls i no serveixen de res si no hi ha mesures penals que garanteixin que les persones que cometin un delicte rebin la pena que els correspongui. Si no es produeixen canvis en el Codi Penal, aquesta situació no millorarà", ha afirmat la presidenta de l’Arc.
Malgrat la recent modificació del Codi Penal en relació amb la multireincidència del 2022, els resultats que s’esperen, diuen, no s’han materialitzat a causa de la falta d’"aplicació efectiva". "Això es deu a l’escassetat de jutges penals i a les limitacions imposades per la doctrina del Tribunal Suprem", asseguren els regidors. Per aquesta raó, exigiran també un augment a la plantilla judicial amb l’objectiu d’assegurar una correcta implementació de la normativa i abordar de manera més eficient el problema de la multireincidència en delictes de furt.
"Ocupacions delictives"
Notícies relacionadesEls alcaldes exigeixen que es penalitzin totes les ocupacions delictives amb un augment en les penes i que de cap manera es consideri com a domicili de les persones que estan ocupant il·legalment un immoble. "El mateix passa amb l’ocupació il·legal de vivendes, que a Espanya no es penalitza i, en poques hores, es converteix en un dret. És el món al revés. Proposem modificar el Codi Penal per incloure penes de presó per als ocupants il·legals", assenyala l’alcalde de Martorell i vicepresident de l’Arc, Xavier Fonollosa (Junts).
Una altra mesura que els alcaldes han acordat és el fet de reclamar al Departament d’Interior i Seguretat Pública, sota la batuta de la consellera Núria Parlon, la creació d’un nou marc de col·laboració i coordinació entre els Mossos d’Esquadra i els cossos de policia local. Vint anys després del conveni actual consideren que és "necessari actualitzar el model actual per adaptar-lo a les noves demandes i necessitats de la ciutadania".
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Tres hores que van canviar el Barça
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia