No va faltar ni Jordi Pujol

No va faltar ni Jordi Pujol
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

L’estrena de la temporada del Gran Teatre del Liceu sol marcar el pols de les relacions entre la classe política catalana. Només cal veure qui posa a la foto institucional per poder deduir si el curs polític serà tranquil o agitat. Vist això, venen temps de calma a Catalunya. No va faltar ningú. Des del president Salvador Illa a l’alcalde Jaume Collboni, passant pel president del Parlament, Josep Rull, la presidenta de la Diputació Lluïsa Moret, i el delegat del govern Carlos Prieto. Doncs sí, com tots socialistes menys un de Junts, tot es presenta més cordial i senzill. Amb ells va posar també el president del Liceu Salvador Alemany, i el dinàmic director general Valentí Oviedo, a qui l’endemà vam veure disfrutant de les semifinals de la Copa Amèrica des de la zona vip del Port Olímpic.

Polítics actuals al marge, qui va tornar de nou al Liceu va ser Jordi Pujol. Ho va fer just deu anys i un dia després d’aquella sorprenent compareixença sobre la famosa deixa. Als seus 94 anys, porta aquests dies una agitada agenda. Expliquen que la seva tornada al despatx oficial de la Generalitat per reunir-se amb Salvador Illa li va fer especial il·lusió i, d’alguna manera, va marcar una certa tornada a la normalitat. Al Liceu va estar acompanyat pel seu fill Josep, i va ser un dels assistents que més salutacions va rebre.

La societat civil, empresarial i del món de la cultura també es va deixar veure en l’estrena. La directora de la Fundació del Banc de Sabadell Sonia Mulero, va posar amb l’empresària Helena Torras, l’advocada Montse Pinyol i la CEO de Savills Anna Gener. Quatre dones amb molta personalitat i que deixen empremta per allà on passen.

Del món de la cultura, el director de cine J. A. Bayona va ser una altra de les estrelles presents. Per la seva banda, l’actor Jordi Bosch va arribar amb el xef Carles Gaig. Els dos formen una bona parella d’amics. No va faltar Carles Sans, l’actor que ara combina la direcció teatral amb l’obra Por fin solo, que ell mateix interpreta. Al novembre estrenarà El Tenoriu dirigida per ell mateix i amb Andreu Buenafuente i Sílvia Abril com actors principals.

Durant el descans (l’obra dura tres hores i quaranta minuts), el Saló del Miralls es va posar a vessar. Tant, que l’advocat Miquel Roca va perdre per uns minuts la seva dona Ana Sagarra. Es van retrobar abans del segon acte. Les models Judith Mascó i Vanesa Lorenzo tampoc s’ho van perdre, i de Madrid van arribar el productor, director artístic i fundador de l’espai Garaje Lola Emiliano Suárez, i el director artístic del Teatre Real Jordi Matabosch. En fi, una nit fantàstica en la qual l’orquestra i el cor, que dirigeix Josep Pons des de fa una dècada, va tornar a demostrar la seva excel·lència. Una llàstima que Pons marxi el 2026 a dirigir l’orquestra alemanya Deutsche Radio Philarmonie.

Círculo Ecuestre

El president del Círculo Ecuestre Enrique Lacalle, va ser la primera persona que va despenjar el telèfon al president i fundador del grup juvenil Tomas Güell, quan aquest va posar en marxa aquesta formació. Ho va explicar el mateix Güell a l’inici del sopar i col·loqui que es va celebrar aquest dijous al Círculo i que va reunir 120 joves de Lideremos de tot Espanya. Va agrair també a Josep Sánchez Llibre el suport.

Notícies relacionades

Ara ja són 9.500 afiliats per tot Espanya i, en menys de dos anys, ja han aconseguit la seva primera gran victòria: el Govern aplicarà les seves propostes en el futur Pla d’Acció per a la prevenció del suïcidi 2025-2027. El pròxim objectiu de Lideremos és el problema de la vivenda entre els joves. L’acte va reunir molt talent junt. Des de la presentadora i portaveu de Lideremos a les Canàries Tania Tejeira, al passional líder de Cadis Jorge de Alba, passant per la líder de Madrid Paloma Martín i una altra de les persones claus en el bon funcionament d’aquesta formació i que no és cap altre que el vicepresident de Lideremos i membre de l’Ecuestre Xavier García Tort.

També mereix una menció especial responsable de Lideremos Pymes i patrocinador de l’esdeveniment. Em refereixo al jove empresari català que exerceix de director comercial i d’operacions de Gasos Felmar Roger Pascual. Prenguin nota del seu nom. Segur que farà parlar molt.