Protesta per reduir l’accés del bus turístic al parc Güell

Una vintena de manifestants envaeix la calçada del carrer Cartagena i alenteix el trànsit per reclamar «un barri tranquil».

La protesta de veïns, ahir. | MARC ASENSIO

La protesta de veïns, ahir. | MARC ASENSIO

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Josep i Paquita confessen que, sovint, no aconsegueixen entendre’s a casa. No és que sigui un matrimoni mal avingut, sinó que el rugit dels motors dels busos turístics que remunten la costa pronunciada del carrer de Cartagena en direcció al parc Güell els ofega la veu. "Passen amb molta freqüència, normalment cada dos minuts. De vegades, van fins a quatre autobusos seguits, fins i tot algun va buit. I això cada dia", lamenten. La parella es va unir ahir a la marxa que va ajuntar veïns del Guinardó i d’altres barris de l’entorn del parc monumental per reclamar que el pas del transport públic per a visitants es redueixi en una de les zones on la massificació turística sembra malestar a Barcelona.

Notícies relacionades

La protesta, que va ser secundada per set associacions i plataformes veïnals d’Horta-Guinardó i Gràcia, va mobilitzar una vintena de persones. Tot i que eren poques, es van fer notar al recórrer la distància entre l’entrada del recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau (un altre pol d’atracció de viatgers) i la plaça Sanllehy pel mig de la calçada, cosa que va alentir el trànsit a la zona al migdia. Alguns veïns els van recolzar des dels balcons, aplaudint-los i fent picar cassoles.

Els organitzadors van assegurar que la constància amb què les línies d’autobús turístic transiten pel carrer Cartagena és abusiva. "No volem que sigui una autopista al parc Güell", van clamar. Josep es va queixar que amb prou feines pot obrir la finestra de casa seva. "És pel soroll i la pol·lució", es va lamentar.