Segueix igualat el duel entre el Luna Rossa i l’Ineos Britannia

Els competidors a la final de la Louis Vuitton Cup s’emporten una regata cada un en una jornada plàcida, amb el vent adequat i sense contratemps.

El AC75 de Ineos Britannia persigue al barco de Luna Rossa Prada Pirelli a la salida de una puerta, en la regata de este lunes en la final de la Louis Vuitton Cup.

El AC75 de Ineos Britannia persigue al barco de Luna Rossa Prada Pirelli a la salida de una puerta, en la regata de este lunes en la final de la Louis Vuitton Cup. / Ivo Rovira / America's Cup Event

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Sense moviments en la classificació. Empatats a tres victòries però sense perdre de vista el contrari. Ineos Britannia i Luna Rossa Prada Pirelli, els dos aspirants a arrabassar la Gerra de les Cent Guinees als neozelandesos, van guanyar ahir una regata cada un. Emirates Team New Zealand espera el 12 d’octubre el que aconsegueixi abans set punts: aquesta setmana se sabrà si són els britànics o els italians.

Per fi un dia plàcid. El vent va bufar en el seu punt just, al voltant dels 17 nusos, ni molt com diumenge, ni poc com dissabte. Els dos equips estan molt igualats, només un error dona avantatge al rival. De fet, és el que va passar en la primera regata, quan el Luna Rossa es va equivocar a la presortida i la tripulació comandada per Sir Ben Ainslie es va posar al capdavant i ja no els va deixar passar. El timoner anglès Dylan Fletcher va admetre que havia sigut una jornada ajustada, però estava satisfet amb les maniobres i la tàctica que havien portat a terme. Va destacar també que la bona comunicació que manté a bord amb Ainslie els ajuda.

Avantatge a la sortida

En la segona mànega del dia van canviar les coses. Aquesta vegada van ser els italians els que van guanyar la sortida. En el primer tram hi va haver diversos canvis de lideratge, breus i sense controvèrsies ni penalitzacions, però el Luna Rossa va passar ja davant per la primera porta.

Després, va creuar totes les següents (ahir hi havia vuit trams) per davant de l’Ineos, amb marges d’entre 4 i 17 segons respecte al seu contrincant. "Això és un cos a cos. Perdrà el que renunciï abans i és clar que nosaltres no ho farem", analitzava el timoner italià Francesco Bruni.

"El millor entrenament"

L’experimentat regatista, amb sis Copes Amèrica en el seu currículum (cinc amb Luna Rossa i una amb Artemis), va assegurar que mai fins ara havia viscut una disputa tan igualada entre equips. No només pel resultat de tres a tres, sinó perquè en cada carrera pot passar qualsevol cosa. "Al final, vencerà el que regategi millor, massacrarà, però també serà el millor entrenament possible", va vaticinar.

Notícies relacionades

El timoner de Luna Rossa ha assegurat que aquesta final de la Louis Vuitton Cup és un gran assaig per a qui s’enfronti amb els kiwis d’aquí a unes setmanes. De fet, l’Emirates Team New Zealand sol estar entrenant-se davant les platges de Barcelona a les mateixes hores que es disputa la competició dels aspirants.

Avui torna el duel entre Ineos i Luna Rossa, amb dues regates més. L’objectiu dels dos equips és desempatar aquest 3-3 al marcador que ara mateix hi ha a la taula. La previsió meteorològica és que bufarà una mica més de vent. Comença l’octubre i amb ell el mes de la Copa, de la gran final. Segueix en l’aire qui acompanyarà els neozelandesos, els actuals campions de la competició.