Educació climàtica amb Prada i la Unesco

El director de Responsabilitat Social Corporativa de la firma italiana, Lorenzo Bertelli, presenta amb l’equip Luna Rossa una exposició sobre el paper fonamental de l’oceà.

Educació climàtica amb Prada i la Unesco
1
Es llegeix en minuts
Glòria Ayuso
Glòria Ayuso

Periodista

Especialista en economia i sostenibilitat, economia blava, transició cap a una economia descarbonitzada.

ver +

"Per comprometre’ns amb les noves generacions només hi ha un camí", el de "treballar plegats", com en "aquest exemple de col·laboració pública i privada". Són les paraules del director de Responsabilitat Social Corporativa del Grup Prada, Lorenzo Bertelli, patrocinador de l’equip italià Luna Rossa a la Copa Amèrica de vela, davant l’exposició Ocean&Climate Village.

Prada apadrina aquesta mostra, que impulsa la Comissió Oceànica Intergovernamental de la Unesco, i que pot visitar-se fins demà divendres al Port Olímpic de Barcelona. Els equips de Luna Rossa juvenil i femení, així com el director del sindicat italià Max Sirena, van assistir dilluns a un acte conjunt amb la Unesco per mostrar aquesta aposta en comú.

Equilibri del planeta

Aquesta exposició aterra a Barcelona, la ciutat amfitriona de la Copa Amèrica, per rebre el públic en general i especialment estudiants, a fi d’explicar el paper fonamental que té l’oceà en l’equilibri del planeta i la necessitat de preservar-lo. El projecte també forma part d’una col·laboració més àmplia entre la Unesco i l’equip italià, que llueix els logotips de la Unesco i el seu programa educatiu Sea Beyond a les veles del seu AC75. Per a la directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, que va visitar la base de Luna Rossa, la Copa Amèrica de vela és una "fantàstica oportunitat per sensibilitzar l’opinió pública sobre la protecció de l’oceà".

Notícies relacionades

La mostra, que compta amb anteriors edicions a Milà, Venècia, Nàpols i Qingdao, consisteix en un recorregut que il·lustra la funció que exerceix l’oceà en la regulació del clima de la Terra, i explica les dinàmiques de la biodiversitat marina, exposant els reptes urgents que planteja l’acidificació dels oceans i l’augment del nivell del mar. Per a això inclou una experiència immersiva en la qual els visitants s’han de posar unes ulleres de realitat virtual.

"Hem arribat a molts estudiants, però encara volem arribar a molts més", va afirmar dilluns, en un acte davant l’exposició, l’especialista en programes educatius de la Unesco Francesca Santoro, per qui "l’oceà, que ens proveeix d’oxigen, no és una víctima, ens ajudarà" en la lluita per restablir l’equilibri i preservar l’entorn en "favor de les generacions futures".