CRISI MUNICIPAL

ERC deixa l’alcalde de Terrassa en minoria al sortir del govern

La regidora republicana Ona Martínez afirma que la decisió respon a múltiples desacords amb el model de ciutat, com les zones de vianants.

La concejala de ERC, Ona Martínez, en rueda de prensa durante la salida del Gobierno de Terrassa

La concejala de ERC, Ona Martínez, en rueda de prensa durante la salida del Gobierno de Terrassa / ACN

2
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

Els republicans diuen adeu al Govern de Terrassa (Vallès Occidental). L’assemblea d’ERC de la ciutat vallesana va aprovar ahir la sortida del govern municipal, cosa que deixa l’executiu de l’alcalde Jordi Ballart (TxT) en minoria. Amb la marxa dels dos regidors obtinguts el 2023, el govern es queda ara amb els 11 regidors de Tot per Terrassa i els 2 de Junts, a un escó de la majoria absoluta.

ERC ha estat cinc anys al govern al costat de Tot per Terrassa (en el mandat anterior únicament amb el partit de Ballart i en l’actual també compartit amb Junts), però "les creixents discrepàncies" han provocat la seva decisió d’abandonar l’executiu. La regidora republicana Ona Martínez va explicar en roda de premsa ahir que la decisió respon a múltiples desacords amb el model de ciutat, que s’han intensificat en les últimes setmanes, particularment amb l’obertura de l’illa de vianants en dos eixos sobre com s’ha de gestionar l’àrea per als vianants del centre.

Segons Martínez, el desencadenant ha sigut l’anunci de Ballart sobre la reobertura del trànsit en dos eixos de l’actual zona per als vianants. "El detonant d’aquesta decisió és l’actuació unilateral de Tot per Terrassa de revertir les àrees per als vianants, i donar prioritat novament als cotxes", va declarar Martínez. Va afegir que això "és només la gota que fa vessar el got, ja que aquesta no és la Terrassa que volem, i per això no podem seguir en el govern" municipal.

Equilibri de forces

Notícies relacionades

ERC ha sigut una de les principals impulsores de la Revolució Verda i de la consolidació de l’illa per als vianants. Davant les "negatives" de Ballart a seguir endavant amb aquest projecte, els republicans han decidit fer un pas al costat. Martínez va insistir en la importància de la "generositat" en un govern de coalició, una cosa que, segons ella, no s’ha complert en aquest mandat. "És evident que l’equilibri de forces dins de l’executiu local, i l’entrada de l’extrema dreta en el ple, fan que aquest pacte no estigui funcionant com hauria de fer-ho", va afirmar en aquest sentit.

Martínez va lamentar també no haver pogut mantenir l’acord del 2023 amb Tot per Terrassa i Junts. "L’equilibri de forces és diferent del del mandat anterior, i la presència de la ultradreta en el ple ha provocat que aquest pacte no s’estigui desenvolupant com creiem que hauria de fer-ho, ni en benefici de la ciutat ni dels seus habitants. Un govern de coalició exigeix generositat, especialment per part del grup majoritari", va explicar la regidora.

Temes:

Terrassa Govern