Silvia Mas: "Lluitarempel segon lloc"

Les regatistes espanyoles comparteixen les seves sensacions després de la ‘practice race’ a tan sols tres dies de l’inici de la competició. «Crec que lluitarem per la segona posició amb Holanda i Austràlia. Hem tingut bones sensacions», afirma la timonera del Sail Team BCN.

Silvia Mas: "Lluitarempel segon lloc"
2
Es llegeix en minuts
Begoña González

Tres mànigues de prova van servir a les regatistes espanyoles del Sail Team BCN per imaginar per on aniran els trets a partir de dissabte quan comenci de forma oficial la Puig Women’s America’s Cup. Un quart lloc i dos tercers han permès a les espanyoles entreveure quin podria ser el seu lloc en aquesta competició. "Crec que lluitarem pel segon lloc amb Holanda i Austràlia. Hem tingut bones sensacions", va afirmar després del test oficial la timonera Silvia Mas. Les sueques, que són l’únic equip amb vaixell i base pròpia del grup B, van demostrar que les hores d’entrenament acumulades aquest estiu van ser efectives i van dominar les tres regates.

En la pràctica d’ahir, els sis equips convidats van poder practicar dues sortides i tres regates de flota per primera i última vegada abans de dissabte. "Han sigut regates molt ajustades, amb velocitats molt altes en què hem viscut una evolució al llarg del dia", va afegir la timonera. El treball a partir d’ara serà analític, ja que la següent vegada que pugin a un AC40 serà per competir.

"Ens hem entrenat molt temps amb simulador i és la primera vegada que hem pogut portar tot aquest treball a la vida real, sobretot amb els timings de sortida. Ens hem adonat que amb el treball de simulador anem justes de temps a les sortides i al principi hem sortit tard. Però hem millorat i l’última sortida ha sigut perfecta", va resumir Silvia Mas. La importància de les sortides, en les regates de flota és capital. "Són un 80% o fins i tot 90% de la regata i són molt complicades. Tots els vaixells busquen el mateix", coincideix la seva homòloga a l’altre costat de la major, Neus Ballester.

Capacitat d’adaptació

Més enllà d’afinar a les sortides, un altre dels problemes que han detectat i en què miraran de centrar-se en les pròximes proves té a veure amb la velocitat del vent. "El vent ha anat a més. Cal estar molt atent i adaptar més ràpid perquè la situació canvia molt amb 7 o 14 nusos", hi va afegir la Neus. Malgrat que, òbviament, i a causa de la falta d’hores de navegació, queden encara aspectes per polir, les tripulants són optimistes. "Ens falten hores de navegació i tot i que les condicions de vent han sigut marginals hem sigut capaços de mantenir el vol tota l’estona. Volem veure’ns en la segona fase de la competició i enfrontar-nos a l’altre grup", va explicar la trimmer María Cantero.

Notícies relacionades

"L’AC40 va molt ràpid, però el notem segur i manejable. Crec que amb el coneixement del vaixell que tenim cada vegada el dominem millor i tenim marge d’error. Ens hem sentit molt bé avui a l’aigua", ha acabat dient la María. L’altra trimmer, Paula Barceló, hi coincideix totalment. "El nostre punt fort és la unió que tenim i la confiança de les unes en les altres perquè quan passa res a bord intentem ajudar-nos i no buscar culpables. Totes empenyem cap al mateix objectiu", va assegurar.

Totes quatre van desembarcar satisfetes amb el treball realitzat i amb ganes de posar-se realment a prova. Dissabte a partir de les 14 hores començarà la competició femenina i es disputarà primer una fase prèvia en què els dos grups competiran per separat. Després d’això, els tres millors de cada grup s’enfrontaran entre si en una semifinal de flota.