L’Ineos Britannia, a un triomf de lluitar per la Copa Amèrica

La tripulació de sir Ben Ainslie guanya les dues regates del dia i avantatja per 6-4 els italians del Luna Rossa Prada Pirelli.

L’Ineos Britannia, a un triomf de lluitar per la Copa Amèrica
2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Pas de gegant dels britànics. L’Ineos Britannia està ara mateix a només una victòria de derrotar el Luna Rossa Prada Pirelli en la final de la Louis Vuitton Cup i convertir-se en el desafiador que optarà a arrabassar la copa de les Cent Guinees als neozelandesos a partir del 12 d’octubre. La tripulació de sir Ben Ainslie va donar ahir una lliçó de navegació al guanyar les dues regates als italians, amb la qual cosa va posar el comptador 6 a 4.

Únicament necessitaran un triomf divendres o dissabte (dijous és dia de reserva) per arribar als set punts, mentre que als transalpins se’ls ha posat difícil recuperar aquest desavantatge perquè en necessiten tres. Els dos equips havien protagonitzat fins ara una copa de desafiadors molt igualada, amb empats cada dia. Però ahir Ineos es va desenganxar.

A la recerca de la remuntada

La història de la Copa Amèrica té, no obstant, remuntades tan complicades com aquesta o més. I la bala platejada dels italians, junt amb els seus prestigiosos esportistes, no abaixarà els braços. El seu timoner, Jimmy Spithill, va felicitar els seus rivals a l’acabar la competició i va avisar: "La pròxima jornada tornarem a anar contra ells, hem lluitat fins al final".

En la primera mànega del dia, com va assumir el regatista d’origen australià, els britànics "han anat amb molt avantatge", però, en canvi, en la segona, els dos equips van estar "més igualats". Les sortides, en els dos casos, van ser per als anglesos que, sense cometre cap error i mantenint a ratlla els italians, van poder firmar la victòria a 23 segons en el primer cas i, més ajustada, a 9 segons en el segon.

Des de l’equip anglès, sir Ben Ainslie va valorar les dues victòries consecutives com "un gran treball del conjunt" perquè, va remarcar, "és molt complicat navegar amb aquests vaixells amb tant onatge, tot i que sigui difícil d’explicar a la gent, però som molt feliços d’haver aconseguit dos triomfs", va confessar. Tant a ell com a l’altre timoner, Dylan Fletcher, se’ls veia molt somrients sobre la coberta de l’AC75, conscients que tenen un match point a l’abast de la mà.

"L’esport és l’esport i cal acceptar quan es perd", va concloure el patró italià Francesco Bruni, que va admetre que les seves derrotes no responien a avaries com en jornades anteriors. "Hem perdut al camp, perquè no hem executat bé un parell de coses i després tampoc hem navegat gaire bé. Ha sigut una regata molt disputada, en condicions molt dures, però per mi encara tenim moltes possibilitats d’aconseguir-ho i no sentim la pressió", va mantenir.

Notícies relacionades

Nou rècord de velocitat

D’altra banda, l’organització va confirmar que dimarts es va establir un nou rècord de velocitat per part de l’Ineos Britannia amb 55,6 nusos (102,9 km/h) en un moment en què el vent era de 22,1 nusos (40,95 km/h). Onades i vaixells a tota velocitat, a punt de passar a la següent fase i, des d’ahir, amb el Britannia amb avantatge.