Barcelona, protagonista

La compra més gran al passeig de Gràcia des del 2017

El grup Alting ha tancat la compra de dos edificis d’oficines al centre de Barcelona, al passeig de Gràcia i a la Diagonal.

La compra més gran al passeig de Gràcia des del 2017
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El mercat immobiliari de Barcelona continua actiu i en plena ebullició. El grup Alting ha tancat la compra de dos edificis a la zona prime de la capital catalana, amb els quals suma una oferta d’uns 11.500 metres quadrats. Es tracta dels immobles ubicats al número 110 del passeig de Gràcia i al número 431 bis de l’avinguda Diagonal.

La companyia, que s’ha emparat amb la consultora immobiliària internacional JLL per comprar els dos immobles que eren propietat de la companyia d’assegurances Zurich, destaca que aquestes adquisicions constitueixen "una oportunitat única", ja que es troben "als millors trams comercials de Barcelona". El grup no ha volgut revelar l’import de la inversió feta. Una de les operacions és molt significativa, perquè l’última transacció d’aquesta envergadura al passeig de Gràcia es remunta al 2017, quan Hines, que ha acabat de remodelar la torre que ocupava el Sabadell i que ha posat al mercat com a Diagonal Vertical, amb lloguers a una mitjana de 40euros al mes el metre quadrat, va adquirir l’antiga seu del Banco Popular.

Alting portarà a terme remodelacions als edificis per adaptar-los "a les noves exigències del mercat". A l’immoble del passeig de Gràcia, llogat pràcticament en la seva totalitat i amb uns 5.000 metres quadrats distribuïts en 10plantes sobre rasant, es reformaran el vestíbul i les zones comunes.

Respecte al de la Diagonal, 431bis, d’uns 6.600 metres quadrats distribuïts en 11 plantes sobre rasant i dos de pàrquing i que està parcialment llogat a diferents empreses, es rehabilitarà el vestíbul, les zones comunes i de les oficines. Està previst que els treballs durin uns sis mesos, de manera que finalitzaran durant la primera meitat del 2025.

Eduardo Marcos, president d’Alting, assegura que amb la compra d’aquests dos actius es reforça l’aposta "pel mercat d’oficines prime de Barcelona". Per la seva banda, Xavier Cotet, director de Capital Markets Barcelona de JLL, destaca que aquesta és "una de les poques operacions de compravenda d’actius que ha tingut lloc en els últims anys al CBD [central business district / districte central de negocis] de Barcelona, una àrea amb molta demanda i una escassa oferta".

Alting, companyia del sector immobiliari amb més de 45 anys de trajectòria en el mercat nacional, compta en l’actualitat amb nombrosos projectes tant relacionats amb les oficines i l’activitat terciària com hotelers i residencials, a Barcelona i a Madrid. La companyia continua analitzant noves operacions, especialment en aquesta dues ciutats.

Oferta reduïda al centre

Notícies relacionades

La necessitat de guanyar superfície per al món dels negocis ha generat diversos pols d’activitat a Barcelona i la seva àrea d’influència, com el Barcelona Fira District, a l’àrea del passeig de la Zona Franca. L’oferta a la zona més cèntrica de la ciutat és reduïda. Per això van sorgir nous pols d’activitat i negocis.

Una de les diferències essencials entre les noves àrees i la zona central no és només que els edificis i l’oferta són més gran i més moderns, sinó que els preus són inferiors. A la zona del Barcelona Fira District està entre els 19 i els 21 euros al mes per metre quadrat, entorn de la meitat de preu que es paga pel remodelat gratacel Diagonal Vertical, a la confluència de l’avinguda Diagonal i el carrer de Balmes.