El carrer Badajoz tindrà voreres més amples i carril bici

La reforma també permetrà augmentar els espais pacificats en cinc encreuaments

El carrer Badajoz tindrà voreres més amples i carril bici

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Judith Cutrona
Judith Cutrona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona reformarà el carrer Badajoz a mitjans de l’any que ve amb unes voreres més amples i amb un carril bici d’1,4 quilòmetres que aniran des de l’avinguda Icària fins a la Diagonal i que, juntament amb el carril bici del carrer Independència, connectarà la façana litoral amb el Guinardó, la part de muntanya de la ciutat. Serà unidireccional en sentit muntanya.

La reforma també permetrà augmentar els espais pacificats en cinc encreuaments, entre els quals hi ha un entorn escolar, el de l’Escola Voramar, perquè hi hagi més espai per al vianant i donar continuïtat a les voreres corresponents als eixos verds establerts en el planejament del districte 22@. Aquests espais són l’encreuament de Ramón Turró, Doctor Trueta, Pujades, Almogàvers i Sancho de Ávila. Els dos últims ja s’han fet actuacions i ara es completaran.

Les obres, que inclouen nou illes i una superfície de 28.420 metres quadrats, s’allargaran dos anys i s’executaran en dues fases. La primera serà des de l’avinguda Icària fins al carrer Pallars: duraran 14 mesos i s’iniciarà en el segon semestre de 2025. La segona, entre el carrer Pere IV i l’avinguda Diagonal, durarà 10 mesos i es durà a terme posteriorment.

La configuració del carrer serà d’un carril bus, dos carrils de circulació i un carril bici de 2,30 metres. S’equipararan les voreres de tot el carrer i tindran una amplada de 4,60 metres. També s’incrementaran les zones verdes amb més espècies vegetals, plantes i arbres.

Eix verd d’Almogàvers

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, va destacar ahir que el carrer Badajoz permet implementar millores en termes de pacificació i així fer compatible i prioritzar la mobilitat sostenible. Per a ella, aquesta actuació és una mostra que al govern li agrada "pacificar la ciutat i que es pot pacificar de moltes maneres i sempre donant protagonisme a la mobilitat sostenible".

Notícies relacionades

D’altra banda, s’ha acabat l’obra de l’eix verd del carrer Almogàvers, en el tram que va des del carrer Badajoz fins a Roc Boronat, ara pacificat en plataforma única, i suposa la continuació de la urbanització feta en aquest mateix carrer, entre Joan d’Àustria i Pamplona.

Les obres han servit per consolidar la pacificació d’aquest àmbit i donar més protagonisme al ciutadà, a l’espai verd i a la mobilitat sostenible, i també per mirar de dinamitzar el comerç de proximitat.