Atracció

Els restauradors demanen que es torni a engegar la Font Màgica

El gremi considera que l’absència de l’espectacle passa factura als comerços de la zona. La reclamació coincideix amb el Viu Montjuïc.

Els restauradors demanen que es torni a engegar la Font Màgica
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Gremi de Restauració de Barcelona ha enviat una carta a l’ajuntament per demanar que es torni a programar l’espectacle de llums i música de la Font Màgica de Montjuïc, parada des del novembre del 2022, cosa que considera que està passant factura als comerços de la zona. El gremi de restauradors va fer la petició ahir, el dia que va començar el Viu Montjuïc, celebració que dura tot aquest cap de setmana i que pretén demostrar que la muntanya és un pulmó cultural de Barcelona.

Un espectacle de dansa dins de la programació del Viu Montjuïc, ahir. /

Els restauradors recorden que la Font Màgica utilitza des del 2010 aigües freàtiques, de manera que no els afectaria la prohibició d’omplir fonts ornamentals, que en fase d’alerta de sequera es limita a infraestructures que fan servir aigua potable. Per això consideren que "és perfectament possible" tornar a posar en marxa la font sense contravenir cap normativa contemplada en el decret de sequera ni en el protocol municipal. Els restauradors creuen que la Font Màgica és una de les "grans atraccions turístiques" i que la seva inactivitat està començant a passar factura "a tots els que cada dia s’esforcen per donar a aquesta part de Barcelona una activitat comercial sòlida que dona menjar a moltíssimes famílies". A més, emplacen l’ajuntament a fer una reunió "urgent" per trobar la millor manera de revitalitzar aquest eix comercial.

Els restauradors demanen que es torni a engegar la Font Màgica /