El Sail Team BCN avança ferm en la Copa Amèrica femenina

La regularitat de les espanyoles, que van acabar segones per darrere de les holandeses, va ser el punt dissonant d’una jornada en què l’impredictible vent rafegós va tornar a ser clau.

El Sail Team BCN avança ferm en la Copa Amèrica femenina
2
Es llegeix en minuts
Begoña González

"Tranquil·la, confia", li deia Silvia Mas a la seva homòloga d’estribord del Sail Team BCN durant la segona regata de la tarda. "Calmem-nos", afegia Neus Ballester. Acabaven de rebre una penalització per un encreuament massa enganxat amb Alemanya, però tot i que ahir hi va haver multitud de complicacions durant les regates, totes dues timoners van conduir el AC40 espanyol fins al segon posat de la classificació al terme de la jornada. Les holandeses van aconseguir complir els pronòstics i iniciaran avui la segona jornada de competició al capdavant de la taula després de guanyar dues regates.

La regularitat de les espanyoles, amb tres segons posats i un quart, va ser el punt dissonant d’una jornada caòtica que va marcar la resta de mànigues. Penalitzacions, desqualificacions, pèrdues de vol i problemes tècnics van abundar en la primera jornada de competició dels equips femenins convidats. En canvi, la tranquil·litat a bord de l’AC40 del Sail Team BCN i la bona entesa entre timoners i trimmers va ser clau per esquivar els obstacles que plantejava el vent, o més aviat, la falta d’aquest.

"Ens hem centrat en la nostra actuació més que estar pendents de la resta", va assenyalar Paula Barceló després de la regata. "Amb els vents que hi havia, més que sortir ràpid l’important era no caure als forats sense vent", va afegir la regatista mallorquina. "Regata rere regata, es notava que totes ho anàvem fent millor. Tenim ganes de tornar a navegar demà i aplicar tot el que hem après avui. Aquests vaixells són una passada", va resumir Silvia Mas.

Vol perdut

El vent rafegós, igual que el del dia anterior durant la primera jornada de regates del grup A, va causar grans problemes a les regatistes. Les espanyoles fins i tot van cedir el lideratge de la primera regata a les sueques al perdre el vol a pocs metres de la meta. Després d’espanyoles i sueques, la resta dels equips ni tan sols van acabar.

A la segona màniga de la tarda, el panorama va ser similar, amb la diferència que les sueques no van poder competir per problemes tècnics en els sistemes de comunicació. Les australianes, que van acabar el dia terceres a un punt de les espanyoles, van ser les vencedores i després d’elles tan sols van acabar espanyoles i holandeses.

Notícies relacionades

Canvi de bateries

Abans de començar la tercera màniga, els sis equips van fer el canvi de bateries per afrontar les següents dues regates mentre el vent augmentava fins als 12 nusos. Amb el canvi de condicions, les holandeses van ser capaces de complir els pronòstics i emportar-se les dues victòries. Odile Van Aanholt, campiona olímpica a París aquest estiu, era una de les favorites per dominar aquest grup de convidats. Avui es disputaran les quatre mànigues que falten al Grup B i es determinarà quins tres equips passaran a les semifinals.