¿Són necessaris els productes alts en proteïnes?

¿Són necessaris els productes alts  en proteïnes?

Cedida / Ametller Origen

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Estem segurs que més d’una vegada deus haver sentit a dir que els productes rics en proteïnes només estan indicats per a aquelles persones que realitzen activitat esportiva intensa. Tot i això, has de saber que aquesta informació no és del tot certa, ja que són uns productes que també poden prendre aquelles persones que, a través de la seva alimentació saludable, no cobreixen les seves necessitats.

D’entrada has de saber que les proteïnes són indispensables per gaudir d’una bona salut i tenen funcions essencials per a l’organisme: en primer lloc, ajuden al bon funcionament del sistema digestiu i hormonal, també contribueixen al sistema immunitari i ajuden a mantenir els músculs en bon estat. És per això que són un nutrient bàsic per a tothom, independentment de la seva condició física, i han d’estar presents en tots els àpats principals (dinar i sopar).

El que sí que varia, però, és la quantitat de proteïna diària recomanada. I és que no són els mateixos grams els que necessita un esportista, que una persona de la tercera edat o bé un infant. Així doncs, segons l’OMS, una persona amb una activitat diària normal ha de prendre entre 0,8 i 1 gram de proteïna per cada quilo de pes corporal (multiplicar el seu pes pels grams recomanats de proteïna). En el cas dels esportistes, necessiten augmentar la quantitat de proteïna diària i que aquesta se situï entre 1,5 i 2,5 grams per quilo de pes corporal, tot i que cal adaptar-ho a cada persona i a cada tipus d’esport.

Notícies relacionades

Si ens fixem en el grup de població de més de 65 anys, la quantitat diària de proteïna també varia una mica. I és que quan ens fem grans perdem més massa muscular i força i s’ha observat que aquest grup de població hauria d’augmentar una mica la quantitat de proteïna a través de la dieta. La quantitat recomanada de proteïna per aquestes persones hauria d’estar al voltant de l’1,2 – 1,5 g de proteïna per quilo de pes de la persona.

El més important és doncs, consumir les proteïnes indicades segons el grup d’edat a través d’aliments proteics d’origen animal (carn, peix, ous, làctics), d’origen vegetal (llegums, fruita seca, llavors i cereals) i quan no es fa aquesta ingesta es pot recorre a productes rics en proteïnes, com les cremes o els làctics PRO+ d’Ametller Origen.

Temes:

Física