Premi BBVA a la Sostenibilitat Empresarial. El procés

La sostenibilitat, en l’adn de les empreses

El jurat ha estudiat els criteris ambientals i socials dels candidats 

Imágenes edición 2023. Albert Sáez, director de El Periódico de Catalunya, Jesús Naharro Rodríguez, Diputado Delegado de Mobilitat i Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona Joaquim Bas de Groots y ganador del primer premio, Gemma Barbany de Iaios y ganadora del segundo premio y José Ballester, Director Territorial de BBVA.

Imágenes edición 2023. Albert Sáez, director de El Periódico de Catalunya, Jesús Naharro Rodríguez, Diputado Delegado de Mobilitat i Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona Joaquim Bas de Groots y ganador del primer premio, Gemma Barbany de Iaios y ganadora del segundo premio y José Ballester, Director Territorial de BBVA. / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
A.G.R.

Cada vegada són més les empreses catalanes l’activitat de les quals posa el focus en un món més sostenible. Amb la finalitat de donar-les a conèixer, El Periódico i BBVA convoquen la segona edició del Premi BBVA a la Sostenibilitat Empresarial, que reconeix idees de negoci disruptives enfocades a reduir l’impacte mediambiental i desenvolupar alternatives als productes contaminants, mentre fomenten conceptes com el reciclatge o la reutilització. En alguns casos es tracta de models de negoci o projectes basats en criteris; en altres, canvis de producció o directament serveis o productes dirigits a impulsar la sostenibilitat

De les 45 empreses que van presentar la seva candidatura aquest any (quinze més que l’any passat), el jurat ha seleccionat vuit finalistes, segons els beneficis ambientals i socials que aporten, així com per la seva innovació i viabilitat tècnica.

Aquest jurat està compost per Núria Labrador, directora de zona de BBVA; Sergi Saborit, subdirector d’EL PERIÓDICO; Mireia Cammany, vicepresidenta de Pimec; Marc Oliva, president de la Comissió sobre Canvi Climàtic i Economia Circular del Col.legi d’Enginyers Industrials; Anna Garcia, membre de la Junta de Govern i presidenta de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d’Economistes; i Enric Carrera, investigador de la Càtedra de la Unesco de Sostenibilitat de la UPC.

Els aspirants

Aquest plafó d’experts s’ha encarregat de seleccionar vuit finalistes, entre els quals es troba Additive Spaces, una empresa pionera en el disseny i la construcció sostenible d’edificacions i peces mitjançant impressió 3D. També Bcome, una start-up barcelonina que capacita als negocis tèxtils i d’indumentària per construir cadenes d’aprovisionament responsables i que garanteixin la transparència; Cooling Photonics, que desenvolupa tecnologia de refredament innovadora sense necessitat d’energia; o Drukatt, enginyeria mecànica que fabrica recanvis per a empreses industrials.

També aspiren a proclamar-se guanyadors la Fundació Barcelona Capital Nàutica, que treballa per convertir Barcelona i Catalunya en referents mundials en l’àmbit nàutic, a través de l’esport i la sostenibilitat; Simbiosy, consultoria especialitzada en economia circular; Lapona, que ofereix un servei online de lloguer de roba per a nadons a Espanya a través d’una subscripció anual; i Talkual, una botiga en línia que lluita contra el malbaratament alimentari.

Els guanyadors

Notícies relacionades

Després d’analitzar els vuit candidats en profunditat, el jurat decidirà qui seran els dos projectes guanyadors. Un veredicte que no es farà públic fins a l’acte d’entrega de premis, que tindrà lloc el pròxim 29 d’octubre, a les 18.30 hores, a la seu de BBVA de la plaça d’Antoni Maura de Barcelona. En total, es repartiran 22.000 euros (15.000 per al primer premi i 7.000 per al segon) destinats a promocionar, fer créixer i donar reconeixement als projectes premiats. D’aquesta manera, els triomfadors comptaran amb una campanya de difusió a EL PERIÓDICO, el Diari de Girona i Regió 7.

Article elaborat en col·laboració amb BBVA