GASTRONOMIA

L’‘estrellat’ Gerard Barberan obrirà restaurant a BCN

El xef barceloní porta la seva marca Bottega Bernacca a Gràcia després d’aconseguir una estrella Michelin a Sao Paulo amb el seu local de cuina japonesa Kuro.

L’‘estrellat’ Gerard Barberan obrirà restaurant a BCN
2
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

Barcelona suma un altre restaurant amb reconeixement internacional. El xef barceloní Gerard Barberan aposta per la seva ciutat després d’aconseguir una estrella Michelin a Sao Paulo amb el seu local de cuina japonesa Kuro. El cuiner té previst estrenar un espai al barri de Gràcia, a pocs passos dels jardins de Salvador Espriu que prolonguen el luxós passeig de Gràcia per sobre de la Diagonal.

Barberan porta a Barcelona la seva altra marca, Bottega Bernacca, centrada en la cuina italiana i també amb menció en la famosa guia gastronòmica. Ja la va posar a prova amb el seu ristorante Cipriano d’Eivissa, que va tancar el 2018 per mudar-se al Brasil. En aquesta aventura empresarial l’acompanya el seu soci Davide Bernacca, a qui ha convençut per convertir la capital catalana en punta de llança d’una expansió internacional, en detriment d’alternatives com París o Londres.

El local estarà ubicat al carrer de Bonavista número 10. En l’operació ha intermediat la consultora immobiliària Laborde Marcet, que avança a EL PERIÓDICO que l’obertura està prevista per al primer trimestre del 2025, probablement al gener. "Tot i que fa molt que no visc a Barcelona, aquesta és la ciutat del meu cor", explica Barberan, que confessa que un aspecte fonamental per elegir la ubicació ha sigut la proximitat de l’hotel modernista Casa Fuster.

"Menjar tradicional"

"No ens agraden els restaurants gegants, no fem grans modernitats, volem un menjar i un aspecte tradicional, com es menja a les cases italianes", descriu el xef. "El nostre objectiu és replicar la nostra petita Bottega, començant amb humilitat, sense fer gaire soroll i amb tranquil·litat; farem el que sabem fer bé, donar menjar de qualitat en un espai còmode i plàcid, el que ha de ser un restaurant, no un bar", afegeix.

Notícies relacionades

"Barcelona ha crescut molt en l’últim lustre en restaurants de menjar italià i, no obstant, com aquest no n’hi ha cap de semblant", destaca Susana Palomino, comercial de Laborde Marcet encarregada de l’operació. És més, afirma que la majoria estan massa enfocats al turista tant en la seva presentació com en la seva carta, i per tant "els falta tradició".

¿Per què exporten Bottega Bernacca i no Kuro? Barberan argumenta que el restaurant de cuina italiana té un format més "exportable, més accessible per al dia a dia i amb un tiquet mitjà més baix davant el japonès". No obstant, si els funciona bé aquesta obertura es plantegen "portar a Espanya" la fórmula de Kuro. La gastronomia nipona té una gran prèdica a Sao Paulo, que acull una de les comunitats japoneses més grans del món fora de l’arxipèlag asiàtic. "Els nens de 2 anys ja mengen amb bastonets allà, si ajuntessis totes les ciutats d’Europa, encara estarien molt lluny de la cultura culinària japonesa que té Sao Paulo", afirma.

Temes:

Gastronomia