El litoral, un nou espai esportiu a l’aire lliure

A1-153347447.JPG

A1-153347447.JPG / RICARD CUGAT (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Glòria Ayuso
Glòria Ayuso

Periodista

Especialista en economia i sostenibilitat, economia blava, transició cap a una economia descarbonitzada.

ver +

Convertir la necessitat en oportunitat. Això és el que ha passat amb el problema de la falta d’espai a Barcelona per crear noves instal·lacions esportives i camps amb els quals donar resposta a la creixent demanda dels esports més convencionals. La ciutat està repensant els seus 4,5 quilòmetres de litoral per convertir-lo en "un gran pavelló blau per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure", explica a EL PERIÓDICO el regidor d’Esports i també del districte de Sant Martí, David Escudé.

En col·laboració amb els clubs, els centres esportius municipals i educatius, l’ajuntament està executant "una transformació importantíssima" des de la Nova Bocana fins al Fòrum. Fins al 2030, el Pla d’Acció del Pavelló Blau preveu cosir tot el litoral per convertir-lo en "un espai continu i amb coherència", i potenciar alguns serveis i instal·lacions i reformular-ne d’altres. Una nova oferta atractiva ja comença a convidar els ciutadans a apropiar-se "no només de les platges", alguns dies ja plenes de xarxes de vòlei i altres pràctiques a la sorra, sinó també del mar, tant a l’estiu com a l’hivern", assenyala Escudé.

Notícies relacionades

Una de les mesures busca crear una nova afició per la vela i posar-la a l’abast de tothom. Uns 7.000 alumnes de primària de la ciutat i més de 28.000 dels instituts ja s’han iniciat amb una pràctica en horari lectiu. La Copa Amèrica de vela col·labora en aquest programa, com a projecte de llegat. La Federació Catalana de Vela ja l’està notant, així com els clubs, que reben els participants i veuen com s’està dinamitzant la seva activitat.

Com amb la vela, a la costa es comptabilitza la pràctica de fins a una quarantena d’esports, diversitat que vol potenciar-se. S’hi està introduint el rem, cada vegada guanya més adeptes nedar en aigües obertes, així com el patí vela, el windsurf i el submarinisme. Tot això ha requerit una ordenació d’espais i una nova normativa d’usos.