"No m’ho podia perdre"

La cerimònia inaugural de la Copa Amèrica va reunir a la platja del Bogatell famílies senceres, aficionats i curiosos, bolcats a la fascinant experiència davant del mar.

Ceremonia inaugural de la Copa América en Barcelona

Ceremonia inaugural de la Copa América en Barcelona / Marc Asensio

2
Es llegeix en minuts
Begoña González

La Pepita té 82 anys i la seva idea era venir encara que fos sola perquè no es volia perdre l’espectacle. A l’autobús, de camí, es va trobar l’Àlex i la seva família. Tots anaven al mateix lloc així que es van ajuntar en un dels cotitzats bancs de pedra de la platja del Bogatell per disfrutar d’aquesta festa. "La meva filla no em podia acompanyar, perquè viu a Solsona, però no m’ho volia perdre perquè des de casa veia que estaven muntant coses i he preferit venir a veure-ho en persona. Soc una moderna", deia la Pepita entre rialles.

Com ella, milers de barcelonins, turistes i curiosos es van reunir ahir a la nit a la platja del Bogatell per presenciar la cerimònia inaugural de la Copa Amèrica de Barcelona. Els drons, les llums, la música ... i el fet de celebrar van cridar l’atenció de famílies senceres que hi van passar la nit amb un pícnic i gran expectació.

L’Àlex i la seva família portaven un pla semblant. Ahir era el seu aniversari i quina millor forma de celebrar-ho que veient "l’espectacle més gran d’Europa, ¿no? Fins i tot hem portat pastís", compartia orgullós. La seva filla, que caminava repartint txutxes a la resta també estava expectant. Com ells, milers de persones es van traslladar en transport públic a la platja amb bastanta antelació. "Anava l’autobús de gom a gom. I tots veníem al mateix, allà hem conegut la Pepita i li hem dit que vingués amb nosaltres perquè no ho veiés sola", explicava la dona de l’Àlex.

L’atractiu principal era sens dubte els drons. Un sonor "oooh" va inundar l’ambient quan van aparèixer finalment. Les cares dels més petits denotaven que els llums i sobretot, els drons, estaven a l’altura de les seves expectatives. La música, potser una mica menys.

Amb carmanyola i pareo

Notícies relacionades

"Teníem pensat venir a patinar i hem aprofitat perquè una celebració així no es veu cada dia", deien la Lia i l’Egara. Van portar dues carmanyoles i un pareo i van establir el camp base davant una de les pantalles gegants. "Els drons han sigut una passada. La manta gegant i el dibuix de Barcelona ens han semblat superbonics".

La Federica i els seus amics, italians, fa un any que són a Barcelona. Tot i que no han seguit la competició ni el seu equip nacional, el Luna Rossa, diuen: "Teníem ganes de veure-ho, ho havíem vist a Instagram".