SUCCESSOS

Una baralla a les obres del Camp Nou deixa sis ferits lleus

Segons testimonis directes, es va tractar d’una baralla entre obrers d’origen romanès i albanès al primer pis de l’estadi en construcció.

Una baralla a les obres del Camp Nou deixa sis ferits lleus
2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra van haver d’intervenir ahir en una batalla campal protagonitzada per treballadors de les obres del Camp Nou. Segons testimonis directes, la baralla va tenir lloc al primer pis de l’estadi entre obrers d’origen romanès i albanès, que treballen per a empreses subcontractades a l’obra i que dormen a un hotel de Calella. Els obrers implicats en la baralla han sigut acomiadats.

La baralla es va produir cap a les 14.30 hores. Segons testimonis, va començar entre dos treballadors. Un d’ells va llançar una escopinada a l’altre, i a partir d’allà entre 20 i 30 persones, armats amb pals de fusta i pedres, es van enfrontar entre ells fins a l’arribada de la policia. Sis treballadors van resultar ferits lleus.

Els treballadors implicats en aquesta baralla van ser traslladats amb autobús fins als hotels de Calella on tenen totes les seves pertinences i van ser acomiadats. "Els han dit que no tornen a trepitjar l’estadi i que estan acomiadats", van explicar testimonis directes de la baralla.

Segons aquestes mateixes fonts, tot i que els obrers romanesos i albanesos pernocten al mateix hotel a Calella, treballen per empreses subcontractades diferents. Els agents dels Mossos investiguen per saber si hi ha més implicats en aquesta baralla multitudinària i estan pendents de l’evolució dels ferits, que van ser traslladats a diferents centres sanitaris.

Diverses fonts van explicar a aquest diari que els ànims estaven caldejats a l’obra des de la setmana passada, ja que diversos grups de treballadors s’han acusat entre ells de robar-se material. Aquesta tensió va culminar amb la baralla d’ahir.

Notícies relacionades

A preguntes d’aquest medi, Limak, l’empresa constructora a la qual el Futbol Club Barcelona va encarregar la reforma de l’estadi i que és responsable de les operacions de les desenes de subcontractes que participen en aquestes, va declinar fer declaracions, informa Gabriel Ubieto.

Aquest és l’últim incident a les obres del Camp Nou, després que EL PERIÓDICO revelés les precàries condicions de treball de desenes de treballadors d’origen romanès. Aquests empleats van denunciar viure un autèntic malson, ja que els seus caps, tot i haver-los promès un salari conforme amb la legislació espanyola, mai els van abonar el sou i posteriorment la Inspecció de Treball va constatar que ni tan sols havien sigut contractats tal com marca la legislació. Ja al març un treballador va resultar ferit greu després de caure d’una important altura a les obres.