Els ‘kiwis’ assalten els britànics amb dues victòries

La final de la Copa Amèrica femenina es ‘va colar’ ahir en la programació de l’absoluta i va coronar les italianes davant les angleses.

Els ‘kiwis’ assalten els britànics amb dues victòries
2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Primer dia, doble victòria kiwi. El defensor del títol, Emirates Team New Zealand, va demostrar ahir, dissabte, que no l’hi posarà fàcil a INEOS Britannia. L’estrena de la 37a Copa Amèrica Louis Vuitton, el punt àlgid de la competició en què els britànics aspiren a arrabassar la Copa de les Cent Guinees als neozelandesos, s’ha saldat amb dos punts per als favorits.

El dia festiu a Barcelona i l’arrencada de la pugna final de la Copa Amèrica va omplir els espais d’espectadors, tant pel que fa al Race Village i les zones fan com a l’aigua. Amb aquest escenari, només amb una mica de retard per poc vent, la jornada va superar les expectatives i els dos equips van donar el millor d’ells mateixos, com havien promès.

Pugna en la segona mànega

No obstant, sembla que, de moment, els kiwis no acusen la falta d’activitat competitiva de l’últim mes. En la primera de les dues regates del dia no hi va haver color, mentre que en la segona sí que va viure una certa pugna en el lideratge, amb fins a 13 canvis. Però els de Peter Burling van navegar millor i van cometre menys errors que la tripulació de Sir Ben Ainslie.

El timoner kiwi es va mostrar satisfet del resultat a l’arribar a terra. Va destacar que era un "dia especial" perquè a partir d’ara estan "envoltats de família i amics" i, respecte a l’execució a l’aigua, va valorar que "els petits detalls" eren els que havien fet aconseguir les victòries, va opinar Burling. Per la seva banda, Ainslie, visiblement contrariat, va desitjar "fer-ho millor demà [per avui]" i va revelar una fallada en una bateria que els va perjudicar.

Tots dos van coincidir que la disputa no ha fet més que començar.

Als anglesos els toca ara treballar molt per no despenjar-se. El vencedor de la Copa és aquell que aconsegueix abans set victòries i, de moment, els neozelandesos els en treuen dos d’avantatge (2-0).

No obstant, en aquesta històrica competició, que data de 1851, s’han viscut remuntades de tot calibre. Aquest diumenge, sempre que la meteorologia ho permeti, es disputaran dues mànigues més.

El Luna Rossa s’imposa

Notícies relacionades

I, al mig de les regates de la cita absoluta, ahir dissabte es va celebrar la final de la Copa Amèrica Puig Women. La primera competició femenina de la història va ser per al Luna Rossa Prada Pirelli, que va vèncer les britàniques d’Athena Pathway. Les dones italianes, igual que va passar amb els joves, es van emportar el triomf. Les tripulants de l’AC40 van vèncer la totpoderosa Hannah Mills, l’equip del qual partia com a favorit.

A l’arribar al port, la timonera Margherita Porro i la trimera Maria Giubilei estaven del tot pletòriques. "Ha sigut una regata dura i el nivell era altíssim, però ens hem concentrat per fer-ho millor i ha sigut màgic", va dir Porro al final de la jornada.