400 blocs

Polvorí per la suposada estafa d’un administrador de finques

Polvorí per la suposada estafa d’un administrador de finques
1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Diferents comunitats de veïns de Barcelona, l’Hospitalet i Badalona han denunciat, o estudien fer-ho, una administradora de finques que, segons expliquen, ha desaparegut amb els diners que havien estalviat a base de derrames. L’advocat Antonio Villoro explica a aquest diari que el seu bufet ha presentat ja un total de quatre querelles per aquesta situació i treballa amb "10 o 12" comunitats de veïns més que també estudien querellar-se contra el grup Barea & Zango, una administradora de finques que gestionava més de 400 immobles.

Villoro explica que moltes finques han hagut de lidiar amb despeses extraordinàries després de veure que les quotes acumulades hagin desaparegut i que, més enllà del drama econòmic les finques afectades "han perdut la seva història", ja que tampoc compten amb actes i memòries, cosa que, en alguns casos, suposa una dificultat afegida a l’hora de calcular quants diners han perdut. De fet, Villoro diu que primer necessitarien contractar un pèrit que els refés els comptes, una cosa que suposa una despesa extra que no totes les comunitats contemplen o poden permetre’s.

Desfalc de derrames

Notícies relacionades

David López, veí d’una comunitat afectada a la frontera entre Barcelona i l’Hospitalet, explica que, al seu edifici, acusen Barea & Zango d’apropiar-se de 90.000 euros d’una derrama que havia de realitzar-se i que, consegüentment, no s’ha pogut portar a terme. Tal com va avançar 3Cat, López assenyala que fa uns anys tenien una altra administradora, però que va ser comprada després per Barea i que, tot i que al principi tot va ser normal, ja el 2023 van veure que no "ens responien o trigaven a fer pagaments".

Quan el mes de juny passat els van requerir per portar a terme unes obres pendents a la façana i no els responien és quan van detectar que "els problemes eren més greus".