Tercera victòria consecutiva dels neozelandesos en la final

L’Emirates Team New Zealand va vèncer amb solvència l’única mànega del dia i va superar l’Ineos Britannia per 3 a 0 . El rei Felip VI, gran aficionat, va acompanyar el president Salvador Illa.

Tercera victòria consecutiva dels neozelandesos en la final
2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Els kiwis van tornar a demostrar la seva superioritat el segon dia de la final de la Copa Amèrica de vela a Barcelona. L’Emirates Team New Zealand, que defensa el títol, ja supera l’Ineos Britannia per 3 a 0: només li falten quatre punts per revalidar el trofeu. El poc vent que hi havia al camp de regates ahir va permetre llançar el Taihoro kiwi cap a la victòria en la primera mànega, però va obligar a cancel·lar la segona del dia, que està prevista per avui.

Entre una regata i l’altra, els dos equips es van afanyar a canviar la vela major, més favorable a navegar en condicions de poc vent, pendents del que decidís fer el comitè de regates. Les imatges de l’AC75 anglès en el descans entre una regata i l’altra (obligatòriament han de passar 37 minuts) revelaven la preocupació de sir Ben Ainslie i tota la resta del grup: les seves cares parlaven per si soles. No obstant, l’organització va optar per posposar-la.

El control total dels neozelandesos en la primera regata es va veure des del principi. Tot i que els britànics van sortir, la superba estratègia kiwi els va forçar a fer una maniobra que va acabar en penalització per no deixar-los passar. Aquesta circumstància va obligar l’Ineos Britannia a cedir els 75 metres preceptius i, després d’això, ja no ha pogut amb l’Emirates Team New Zealand. El resultat ja estava decidit.

A cada tram, en total en van ser sis, els kiwis van anar eixamplant la diferència, des dels 19 segons a la primera porta fins als 52 segons en l’última. El Taihoro no va cometre errors.

"Hem fet una bona feina, amb algun petit error, però esperem continuar així, tot i que respectem molt el talent dels britànics. Estem navegant en males condicions de vent, però és molt divertit", va valorar el trimmer kiwi Blair Tuke a l’arribar a port. Molt més capcot estava Ainslie, amb un marcador de 3-0, però sobretot amb la sensació que els neozelandesos estan més forts que mai. Passar-se un mes sense competir no els ha passat factura i cal veure si el fet que bufi una mica més de vent serveix perquè els britànics remuntin. "Confio en l’equip, podem remuntar", va assegurar el patró anglès.

Barcos d’espectadors

Notícies relacionades

Com havia passat dissabte, hi havia molts vaixells d’espectadors a l’aigua. Centenars d’embarcacions de tota mena van envoltar el perímetre del camp de regates. Un dels que va seguir de prop la competició del dia, malgrat que només es va celebrar una de les dues regates previstes, va ser el rei Felip VI, un gran aficionat, que va acompanyar el president Illa i altres autoritats.

El monarca, Illa i la resta del grup van escoltar les explicacions de la vicepresidenta de l’America’s Cup Event (ACE), Aurora Catà, sobre l’esdeveniment esportiu. Tant ella com el rei van remarcar el formidable paper que ha fet l’equip espanyol de dones de Sail Team BCN, que han quedat terceres a la Copa de vela femenina, la primera de la història.