BARCELONEJANT

La terrassa més vip i poligonera

Els premis Barcelona New Economy Week, a l’exclusiu terrat del DFactory, a la Zona Franca, són un altre exemple de la imaginació i afany de Navarro i Sorigué, pares de l’acte.

La terrassa més vip i poligonera
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Fa uns anys vaig visitar el Consorci de la Zona Franca. Eren temps de mascaretes. El delegat, Pere Navarro, em va explicar aleshores el projecte del DFactory i l’esdeveniment del BNEW. Tant Navarro com la CEO, Blanca Sorigué, tenien molt clar que estaven creant un pla molt gran. Creien amb devoció en un projecte nou i revolucionari. Doncs aquesta setmana van celebrar la cinquena edició d’un esdeveniment únic, de repercussió internacional, d’una mostra més d’una excel·lent entesa entre el públic i privat i que Barcelona és un dels centres més importants d’innovació de tot el planeta.

En el discurs de clausura, Pere Navarro va citar Einstein: "El veritable signe de la intel·ligència no és el coneixement sinó la imaginació". A Navarro i a Sorigué els sobra imaginació. El seu propòsit els ha portat que la Zona Franca hagi deixat de ser només un polígon industrial per convertir-se en un lloc de visita obligada. I obligat és ser a la festa posterior a l’entrega dels premis que se celebra cada any a la magnífica i exclusiva terrassa del Dfactory.

Va ser pujar al terrat i trobar-me amb el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, que disfruta amb intensitat els últims dies en el càrrec. El seu predecessor, Damià Calvet, de Junts (últimament molt actiu), tampoc va faltar a la cita. Per la seva banda, l’alcalde, Jaume Collboni, es va retirar prudencialment. La seva terrible agenda no li permet ara allargar totes les nits. Com tampoc la del delegat del govern, Carlos Prieto, que va ser molt xerraire en el seu discurs. És veritat que un dia després tots a la platja, però el més divertit de la setmana va passar en aquesta desitjada terrassa.

A la festa, ponents al marge, hi eren des de l’exalcalde, Joan Clos, que un no sap mai si ve o se’n va; Víctor Martí de Villasante del PP; el coronel Alejandro Ribiella; el tinent general inspector de l’Exèrcit, Manuel Busquier, i el director regional del BBVA, Francisco Pla. Em va fer especial il·lusió trobar-me amb el director d’Andema i periodista mediàtic Gerard Guiu. Ell va ser qui em va presentar a la CEO d’una de les empreses constructores de moda. Em refereixo a Patricia Romero Gasa de Romero Pol. Podria citar nombroses persones més, però em quedo amb un tipus encantador, com és el CEO de Barcelona Health Hub, Luis Badrinas, i amb dos professionals que fa goig veure com viuen i senten la seva professió. Són el restaurador José Maria Kao i la seva filla Meilan. Per a ells, no hi ha càtering petit o gran. L’entusiasme sempre és el mateix i sempre són al peu del canó.

En fi, que festa amb música al marge, la cinquena edició del BNEW va ser un nou èxit atribuïble a l’incessant treball de Navarro i Sorigué. Gràcies a persones com ells, Barcelona comença a tornar a ser el que era.

De la Zona Franca a la platja

El ministre, Jordi Hereu, és persona agraïda i optimista. Dijous va sortir feliç de l’espectacle de la inauguració de la Copa Amèrica, celebrat a l’espigó de la Mar Bella. Les platges plenes, milers de drons dibuixant meravelloses figures al cel i un ambient que recordava aquella Barcelona olímpica. "Ha sigut un xut d’energia", em va comentar, amb entusiasme, el mateix ministre, just a l’acabar.

Notícies relacionades

Alhora, un home estranger, amb aspecte d’empresari de pes i que s’havia abraçat a l’alcalde, em pregunta on se celebra el sopar. Prefereixo contestar-li amb un "I don’t know" que explicar-li que no hi havia sopar. De vegades, els catalans hauríem de ser una mica més generosos i no mirar tant de cara a la pela.

La cerimònia va ser espectacular. No va faltar cap polític del PSC. O sigui, que estaven totes les autoritats. Illa, Collboni, Hereu, Prieto, Bonet... Va assistir també part de la societat civil catalana. Des de Ramón Agenjo acompanyat del director de màrqueting de Damm, Jaume Alemany, fins al president de la Fira, Pau Relat, el del Circuit de Barcelona, Oriol Sagrera, i el CEO del Mobile World Capital, Francesc Fajula, l’empresari Lluís Seguí i el notari Carlos Cuatrecasas. El director d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez, i el director general de Prensa Ibérica, Sergi Guillot, representaven aquest grup editorial. Una altra de les persones que va acabar tant o més contenta que Hereu va ser Isabel Vidal. La directora General de Focus, empresa organitzadora de l’acte, saltava d’alegria.

Temes:

Barcelona