Collboni regularà el lloguer turístic en tres mesos

L’alcalde pacta un document amb BComú que inclou el tancament de terminals de creuers i la congelació de les tarifes del transport públic

Collboni regularà el lloguer turístic en tres mesos
1
Es llegeix en minuts
VEGA S. SÁNCHEZ

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), s’ha compromès amb BComú a regular els lloguers de temporada a la ciutat abans que acabi l’any, tal com van avançar El País i TV3 i han confirmat a EL PERIÓDICO Barcelona En Comú.

En concret, es tracta d’un principi d’acord, amb tres punts, que donen compliment a les exigències del grup de Janet Sanz de cara a negociar els pressupostos municipals.

El primer d’ells, el que es compromet a la regulació dels lloguers turístics en menys de tres mesos, era una demanda històrica dels Comuns, una condició sine qua non per aprovar el pressupost de l’Executiu de Collboni.

L’acord, a què ha tingut accés aquest diari, parla de la creació d’"un grup de treball, que compti amb la presència del Grup Municipal del PSC i de Barcelona en Comú, per abordar l’ús de la vivenda de temporada. Aquest comptarà amb el suport dels tècnics municipals responsables en matèria d’Urbanisme i de Vivenda, així com els experts externs de reconegut prestigi que a aquest efecte proposin, i tindrà per objectiu a definir els criteris de modificació".

El segon dels punts de l’acord insta a crear "una comissió de treball" per "desincentivar els creuers d’escala" i "reduir el nombre de terminals" de creuers. L’esmentada comissió de treball, que formarà el govern de Barcelona i el grup municipal de BComú, traslladarà a les autoritats del port la necessitat de tancar aquestes terminals de creuers abans que acabi l’any.

Menys creuers

De fet, aquesta és una altra de les peticions irrenunciables dels Comuns, que volien el tancament de dues terminals de creuers del Port de Barcelona.

Finalment, el tercer punt es refereix a la congelació de les tarifes de transport públic, a la qual preveu reservar una part dels futurs pressupostos.

Notícies relacionades

En concret, el document fixa que "el Govern municipal de Barcelona adopta el compromís de congelar les tarifes de transport públic l’any que ve".

No obstant, vincula aquesta mesura "al fet que les altres administracions competents en la matèria (la Generalitat i l’Estat) també assumeixin en els seus pressupostos del 2025 la congelació de les tarifes" del transport públic.