Desmantellat un fumador de crac en un narcolocal de Ciutat Vella

Dos detinguts en una operació dels Mossos contra un punt de venda i consum de diversos tipus de droga que generava molts conflictes veïnals al carrer de Basses de Sant Pere.

Desmantellat un fumador de crac en un narcolocal de Ciutat Vella
2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Els Mossos d’Esquadra van entrar ahir a la tarda en un local situat al carrer de Basses de Sant Pere, del districte de Ciutat Vella de Barcelona, en el qual es venien i consumien diversos tipus de droga, com ara marihuana o haixix. A més, els agents hi van trobar una varietat d’estupefaent poc habitual en aquest tipus de punt de venda d’aquestes substàncies tòxiques: el crac.

Es tracta d’una droga obtinguda a partir de la reacció de clorhidrat de cocaïna i bicarbonat sòdic que es consumeix fumant petits vidres o pedretes que cruixen a l’escalfar-se, d’aquí ve el nom de crac. Aquesta substància era molt popular als anys 80 i 90 a grans ciutats dels Estats Units pel seu baix cost i des de fa més d’un lustre la policia l’ha detectat en alguns narcopisos de Barcelona, tot i que de forma puntual.

Droga molt addictiva

Fonts de la investigació policial han assenyalat a aquest mitjà que tot apunta que el crac intervingut es fumava dins del narcolocal desmantellat utilitzant pipes o catximbes domèstiques fabricades, a partir d’ampolletes de plàstic d’aigua, amb un tros d’alumini a dalt, en el qual es col·loca la droga. Després de combustionar, s’inhala el vapor a través d’un tub de plàstic. És una droga molt addictiva.

En l’operació d’ahir a la tarda es van detenir dues persones acusades de tràfic de drogues i se’n van identificar mitja dotzena que eren dins quan es va fer l’operació policial. Els Mossos d’Esquadra van desplegar diverses unitats especials d’intervenció per accedir a aquest narcolocal, un dels més freqüentats de Ciutat Vella i que més problemes generava als veïns.

Els agents policials hi van accedir fent caure la porta amb un ariet i destrossant la persiana metàl·lica mentre dins hi havia consumidors.

El recinte es trobava en funcionament des del mes de juliol passat i generava molts problemes als veïns dels edificis limítrofs així com de la plaça de davant de l’immoble. Tal com va poder constatar aquest diari, al local s’hi consumia droga a qualsevol hora del dia i rebia clients per comprar. Alguns es drogaven als carrerons pròxims al narcolocal.

Enfrontaments violents

Notícies relacionades

A més, generava multitud d’enfrontaments entre els encarregats i alguns usuaris. Diversos residents van relatar a EL PERIÓDICO baralles amb molta violència i fins i tot llançament d’objectes, com ara testos de l’associació Cultural Capoeira Angola Vadiaçâo, que és davant. També es produïen robatoris a gent que passava per la zona. Els veïns asseguren que la propietat els va explicar que havia llogat el local a unes persones que anaven a muntar una botiga de roba i després hi van instal·lar aquest narcolocal.

Per això, des de finals del mes d’agost passat els veïns havien portat a terme nombroses cassolades des dels balcons dels edificis pròxims i al carrer reclamant una solució a les autoritats. Ahir l’operació policial va acabar amb el problema.