LA GRAN CITA NÀUTICA

L’Ineos Britannia no remunta i ja perd per 4 a 0 davant els ‘kiwis’

L’Emirates Team New Zealand continua manant en la final de la Copa Amèrica i està a només tres victòries de revalidar el títol.

L’Ineos Britannia no remunta i ja perd per 4 a 0 davant els ‘kiwis’
2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

La condemna sembla ineludible, però hi ha casos de remuntades històriques. A la Copa Amèrica de vela hi ha hagut ocasions en què s’ha recuperat un 8-1 desfavorable. No obstant, a l’Ineos Britannia se li ha complicat la final: perd per 4 a 0 davant els totpoderosos neozelandesos. Ahir, l’Emirates Team New Zealand el va tornar a guanyar al camp de regates de Barcelona i està a només tres victòries de revalidar el títol.

A diferència de les anteriors, en aquesta ocasió sí que hi va haver una mica de partit. Els dos equips van partir gairebé alhora de la línia de sortida i hi va haver fins a vuit canvis en el lideratge durant el primer tram. En la primera porta, van passar igual, clavats, a zero segons. En la segona, a tres segons. El ball de maniobres dels dos AC75 va ser preciós. Però, al creuar la tercera porta, la distància ja es va convertir en insuperable, amb 13 segons de diferència.

A poc a poc els kiwis van imposar la seva voluntat. En la quarta porta, 15 segons. I així sumant i sumant fins que van acabar a 23. No és el del cap de setmana, amb marges de més d’un minut, però prou per emportar-se novament la victòria. La solvència amb la qual van navegar els de Peter Burling, sense cometre un sol error, va impedir que els britànics poguessin ni tan sols somiar atrapar-los.

"Molt bons moments"

Notícies relacionades

El timoner kiwi, a l’arribar a port, va admetre que en els últims dies estan fent justament el que tenen "en ment". "Aquesta última setmana ha tingut molt bons moments, sento que hem sabut aprofitar les nostres oportunitats", va valorar un satisfet Burling, que va insistir que els anglesos són rivals complicats. En l’altra part, sense demostrar massa el desànim que s’escampa en l’equip, el timoner Dylan Fletcher es va escudar en el fet que busquen "ser constants", una cosa que de moment no els ha resultat, a jutjar pel voluminós 4-0. "Anem a millor dia a dia i estem molt contents amb el nostre inici de la regata", va dir l’anglès. Fletcher va afegir que el dia de descans d’avui els servirà per analitzar el que ha passat i seguir pensant en l’estratègia per millorar.

De fet, el seu company de tripulació, el trimmer Bleddyn Mon, va rebutjar pensar en remuntades èpiques i es va referir únicament al que passi demà, quan estan programades les dues següents. Si els kiwis mantenen la superioritat demostrada fins ara i es planten en un 6 a 0, el comitè de regates ja ha anunciat que fixaran la següent dissabte, que podria ser la jornada en la qual l’Emirates Team New Zealand aconseguís les set victòries i, una altra vegada, es convertís en el guanyador de la Copa Amèrica, i revalidés d’aquesta manera per tercera vegada consecutiva el títol.