La polèmica discoteca Draco, antic KGB, tancarà a final d’any
La propietat, que correspon a Núñez i Navarro, no renovarà el contracte, i en cas que els gestors del local no se’n vagin s’obrirà un procediment judicial per fer-los fora.
Oriol Hosta, amb 65 anys que no aparenta, és portaveu de la plataforma de veïns afectats per l’antiga discoteca KGB, després Canela i ara Draco. Tres noms i, diu, el mateix problema: soroll, baralles. Nits sense dormir: "Porto així des que visc aquí".
Els vídeos que els veïns han gravat dels successos que denuncien donen fe que els conflictes que allà es donen no són menors. Enfrontaments de gran violència entre empleats de seguretat del local i clients que en alguns casos posen els cabells de punta.
Hosta denuncia l’actitud dels gestors de la discoteca, en les seves diferents etapes, i també té retrets per a l’ajuntament: creu que podria haver fet més per acabar amb el que considera molèsties intolerables: "Han passat suficient coses perquè tinguin munició per tancar el local".
Ja fa tres dècades, recorda, hi havia protestes demanant el tancament del KGB. També relata que hi havia bars pròxims que els dissabtes a primera hora abaixaven la persiana per evitar que els clients que sortien del local entressin a prendre alguna cosa. "Aquest embolic ha existit sempre. La discoteca sempre ha sigut legal. Ha tingut problemes d’insonorització, coses així, que ha anat arreglant. El problema és el carrer".
La família Llobet, diu, era al capdavant del negoci, amb l’empresa Setraspa SA, i amb el temps va acabar cedint-lo a un tercer, la societat Trisquelcanela. Contactats per aquest diari, responsables de la gestió de la discoteca expliquen que el local compleix els requisits legals i recalquen que ha superat totes les inspeccions. Quan Setraspa va traspassar el local a Trisquelcanela però no la llicència, el districte de Gràcia va precintar el local per considerar que no era lícit que el gestionés qui no era titular del permís. Setraspa va recuperar llavors formalment la gestió i l’activitat va continuar dins de la legalitat.
El mateix portaveu remarca que al seu dia hi va haver diferències amb la propietat del local, Núñez i Navarro, que sempre segons la versió de l’empresari, primer va acceptar prolongar un contracte a què li quedava poc temps per després anunciar que volia rescindir-lo. Davant d’això, prossegueix, el jutge va donar la raó a l’empresa, i el contracte es va prorrogar.
Punt d’inflexió
Notícies relacionadesAquest contracte acaba el 31 de desembre. Quan aquella nit Barcelona acomiadi l’any, i és probable que molta gent ho faci en aquesta discoteca, Draco deixarà de tenir contracte de lloguer. I aquest serà el punt d’inflexió. Tot i que Núñez i Navarro prefereix no comentar l’assumpte, fonts coneixedores afirmen que l’empresa no contempla prorrogar-lo i espera que els gestors de la discoteca abandonin el local sense plantejar problemes. Si això no passa, el cas serà dirimit judicialment, mitjançant un procés de desnonament.
Mentrestant, fonts del districte remarquen que el diàleg amb els veïns ha sigut "permanent" per "atendre les seves queixes" i "vetllar constantment per la convivència i el compliment de la normativa". Una de les dades que no estan clares és si els gestors de Draco paguen el lloguer a Núñez i Navarro. Les mateixes fonts afirmen que fa més de dos anys que no abonen el preu estipulat. El portaveu de l’empresa que gestiona la discoteca es limita a dir que serà un jutge qui acabi aclarint aquests punts.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.