BCN demana a la Generalitat i al Govern crear sis jutjats penals

BCN demana a la Generalitat i al Govern crear sis jutjats penals
1
Es llegeix en minuts
Judith Cutrona
Judith Cutrona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona va aprovar en la comissió de Presidència i Seguretat d’ahir instar el Govern i la Generalitat a crear sis nous jutjats penals per aturar la multireincidència. Tots els grups municipals van recolzar la proposició d’ERC, que reclama requerir amb "fermesa" i de forma "urgent" la creació dels nous jutjats en el màxim de dos anys. A més, va demanar consolidar el jutjat de guàrdia de reforços i implementar un pla de xoc per accelerar els judicis ràpids a Barcelona.

Mentre que la inseguretat continua al capdavant com a principal preocupació per als barcelonins, l’abordatge de la multireincidència a Barcelona continua protagonitzant els debats municipals al consistori. El regidor republicà Jordi Coronas va exigir ahir fer "passos endavant" reals: "Podem fer mil retòriques sobre endurir el Codi Penal, però el que fem és enganyar la gent".

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que va mostrar la seva "absoluta conformitat i suport a la proposició", va reivindicar una vegada més la coordinació tant entre les administracions com amb la Fiscalia i el Poder Judicial. "Hem creat una sèrie de complicitats que vull posar en valor", va dir. També va destacar el paper de la jutge degana de Barcelona, Cristina Ferrando, que ja va reclamar la creació de sis nous jutjats. No obstant, va lamentar en aquest sentit que el consistori s’ha sentit "molt sol en aquesta batalla".

Notícies relacionades

Situació de "col·lapse"

Batlle va recordar les reunions mantingudes amb la nova consellera d’Interior, Núria Parlon; amb el ministre de Justícia, Félix Bolaños, i el d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i una trobada pendent amb el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, al novembre. "Ens falten instruments que no depenen només de l’ajuntament", hi va afegir.