L’ajuntament planteja regular els lloguers dels locals comercials

Raquel Gil, regidora de Promoció Econòmica i Treball, Feminismes, Igualtat i Memòria Històrica de lAjuntament de Barcelona a lacte institucional de celebració del primer aniversari dEl Convent.

Raquel Gil, regidora de Promoció Econòmica i Treball, Feminismes, Igualtat i Memòria Històrica de lAjuntament de Barcelona a lacte institucional de celebració del primer aniversari dEl Convent. / Barcelona Activa

1
Es llegeix en minuts
Judith Cutrona
Judith Cutrona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona obre un nou debat: regular els lloguers dels locals comercials. Una qüestió que vol traslladar al Govern i a la Generalitat perquè ho portin a terme "amb la màxima celeritat possible" i que neix d’una proposició d’ERC, que es va aprovar ahir en la comissió d’Economia amb els vots a favor del govern (PSC), BComú i ERC, els vots en contra del PP i Vox, i l’abstenció de Junts.

Notícies relacionades

"Compartim la preocupació de l’augment dels lloguers comercials. Més enllà del que fem des de l’ajuntament, hi ha coses que ens sobrepassen", va dir la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, que va instar les administracions a buscar solucions. Va puntualitzar que s’hauria de portar a terme una anàlisi "molt més acotada" per saber a quins locals s’aplica: "¿Per a tothom? ¿A qualsevol tipus de negoci?". El comerç de proximitat i l’emblemàtic són els que pateixen l’augment dels lloguers de manera més directa.

La proposta dels republicans neix amb tal de protegir el comerç de barri "de la pressió immobiliària i l’expansió de franquícies". El portaveu, Jordi Castellana, va recordar que l’augment dels preus està fent desaparèixer botigues i establiments "de tota la vida". Des de Junts, el regidor Ramon Tremosa es va mostrar escèptic amb la mesura perquè considera que hi ha altres maneres de regular-ho, "no només tirar pel dret de control de lloguers" i va dir que no es poden generar "falses expectatives". Per la seva banda, el regidor de BComú, Pau González, va celebrar que s’obri el debat i va exigir el màxim de propostes que es puguin impulsar. La regidora del PP Ángeles Esteller va opinar que "és una mesura d’una intervenció del mercat totalment perjudicial i que impediria el manteniment i la rehabilitació dels locals", mentre que el líder de Vox, Gonzalo de Oro, va retreure plantejar regular el lloguer però no abaixar-lo.