Infraestructura

15 despatxos d’arquitectes aspiren a remodelar la Fira

Finalment seran tres els despatxos que deixaran la seva empremta en aquests espais 

La direcció del recinte firal havia rebut un total de 121 candidatures per dissenyar com serà el nou espai coincidint amb el seu centenari.

15 despatxos d’arquitectes aspiren a remodelar la Fira

David Zorrakino - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 15 despatxos arquitectònics han accedit a la tria final per dissenyar la remodelació dels espais de la Fira de Barcelona, que amb motiu del seu centenari prepara un rentat de cara. Els aspirants s’han imposat entre un total de 121 candidatures, que van presentar el seu projecte per participar dels treballs. "Els 15 despatxos seleccionats d’acord amb els criteris de solvència tècnica i econòmica en aquesta primera fase de concurs hauran de presentar les seves propostes de manera anònima durant el mes de febrer del 2025", explica la Fira en un comunicat.

El consorci públic ha dividit en tres lots la reforma i finalment seran tres els noms que acabin deixant la seva empremta a l’empedrat de la Fira. El primer contempla els edificis ubicats a l’Hospitalet de Llobregat, és a dir, el nou Palau Multifuncional que s’edificarà a l’emplaçament dels actuals Palau 4 i de Congressos i l’avantprojecte de la renovació i ampliació del Palau de les Comunicacions – Palau 1.

Els estudis finalistes en aquest àmbit han sigut Data Arquitectura i Enginyeria SLP, Harquitectes Area Productiva SLP, Miquel Marine Nuñez, Urbanitree SLP i Nieto Sobejano Arquitectos SLP. I un dels requisits indispensables serà que els diferents edificis d’aquest lot "hauran de tenir una coherència estètica i funcional entre ells".

Notícies relacionades

El segon lot comprèn el disseny i projectes del nou Palau de Congressos que es construirà a l’actual Palau Alfons XIII, ubicat al costat de la plaça d’Espanya i "haurà de respectar i integrar els elements catalogats de l’actual estructura". Els finalistes d’aquest bloc han sigut Forgas_Arquitectes SL, Pich-Aguilera Arquitectes SL, Cruz y Ortiz Arquitectos SLP, UTE Aires Mateus Td i Metronom Arquitectura.

I el tercer lot serà per reformar l’actual Palau del Vestit, ubicat a la plaça d’Espanya, i que acollirà després de la renovació el nou Fira Innovation Hub, "un espai dedicat a l’impuls d’empreses emergents de sectors econòmics de futur lligats a salons organitzats a Fira de Barcelona". Els cinc candidats seleccionats per a aquest lot han sigut Bjarke Ingels Group Architecture Spain SLP, Bach Arquitectes SLP, Ravetllat Arquitectura SLP, Estudio Herreros SLP i Maio Architects SLP.